![]() |
Basit Tatlı Gözleme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Basit Tatlı GözlemeBasit Tatlı Gözleme Basit Tatlı Gözleme Tarifi - Basit Tatlı Gözleme Yapılışı - Basit Tatlı Gözleme Nasıl Yapılır - Basit Tatlı Gözleme Malzemeleri 500 gram un 100 gram ince toz şeker 3 adet yumurta Bir miktar küllü su durulmuş olacak 50 gram tereyağı (hamur açmak için) 200 gram zeytinyağı (kızartmak için,) 10 gram tuz Bunlarla bir hamur tertip edip kaba yufka açar ve yağlar, tekrar bu hamuru büküp yoğurur ![]() ![]() Sonra, hamur tahtasında, ceviz büyüklüğünde, parçalar koparıp, hamur tahtasında sofra nihalesi gibi yuvarlak yufkalar açar ve kızgın zeytinyağında iki tarafını güzelce kızartır ve birer birer kevgire alır ![]() ![]() Sonra gözlemeleri, ikiye büküp ve arasına ince toz şekeri serpip, servis yapar ya da bir çift gözlemeyi bir porsiyon olarak verecekse, yine arasına toz şeker serpilerek misafirlere de sunulur ![]() |
![]() |
![]() |
|