![]() |
Peynirli Rokalı Gözleme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Rokalı GözlemePeynirli Rokalı Gözleme Peynirli Rokalı Gözleme Tarifi - Peynirli Rokalı Gözleme Yapılışı - Peynirli Rokalı Gözleme Nasıl Yapılır - Peynirli Rokalı Gözleme Malzemeleri 150-200 gr roka (4-5 adet) (sadece yaprakları, kullanılacak) 1/2 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir (orta yağlı sert peynir önerilir) 2 çay kaşığı kuru kekik 2 çay kaşığı nane 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 adet orta boy domates 1 adet hazır yufka 1 çay bardağı su 1 adet yumurtanın sarısı 2 çay kaşığı çörekotu Gözlemenin iç harcının hazırlanması için; roka tek tek yıkanıp süzülür ![]() ![]() Üzerine rendelenmiş peynir koyulup kekik ve nane serpiştirilir ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, hazır yufka tezgaha serilir ![]() ![]() ![]() Büyük kare yufka eşit büyüklükte dört adet küçük kare elde edilecek şekilde kesilir ![]() Kare parçaların üzerine peynirli rokalı harç yayılır ![]() ![]() Hazırlanan gözlemeler hafifçe yağlanmış geniş bir tepsiye yerleştirilir ![]() ![]() Çörekotu da serpiştirildikten sonra 175 dereceye ve alt-üst konuma ayarlı fırında üzerleri iyice kızanncaya kadar, en az 25 dakika pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|