![]() |
Bayram Gözlemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bayram GözlemesiBayram Gözlemesi Bayram Gözlemesi Tarifi - Bayram Gözlemesi Yapılışı - Bayram Gözlemesi Nasıl Yapılır - Bayram Gözlemesi Malzemeleri 8 gr (1/2 tepeleme çorba kaşığı) taze maya 3 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı ılık su 500 gr elenmiş un 1 kahve kaşığı tuz 6 yumurta sarısı (iyice çırpılmış) 100 gr (1/2 su bardağı) acı krema 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 su bardağı kayısı reçeli 1/2 su bardağı pudra şekeri 2 su bardağı rafine yağ (kızartmak için) Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ile birlikte küçük bir kâseye koyup, çatalla eziniz ![]() ![]() ![]() Unu, 3 çorba kaşığı toz şekeri vs tuzu, önceden ısıtılmış büyük boy bir kâseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurun üstünü bastırıp, hafif unlanmış tahtanın üstüne koyunuz ![]() ![]() ![]() Kalan hamuru yeniden yoğurup aynı biçimde açtıktan sonra, yuvarlaklar kesmeye devam ediniz ![]() 20 yuvarlağın ortasına reçel sürüp, öteki 20 yuvarlağı üstlerine kapayarak etraflarını bastırınız ![]() ![]() ![]() Rafine yağı tavaya koyup kızdırınız ![]() ![]() Hepsini kızarttıktan (gerekirse kızartırken yağ ekleyiniz) sonra, kâğıt peçete üstüne alıp yağını süzdürünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|