Isırganlı Patatesli Gözleme |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Isırganlı Patatesli GözlemeIsırganlı Patatesli Gözleme Isırganlı Patatesli Gözleme Tarifi - Isırganlı Patatesli Gözleme Yapılışı - Isırganlı Patatesli Gözleme Nasıl Yapılır - Isırganlı Patatesli Gözleme Malzemeleri 3 adet haşlanmış patates 1 adet soğan Yarım çay bardağı sıvıyağ 250 gram ısırgan oto 3 adet yufka 50 gram beyaz peynir ve çökelek 1 adet yumurta Tuz, karabiber Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin Soğanı küp küp doğrayıp, sıvıyağda pembeleştirin Isırganın sadece yapraklarını ve ince dallarını alıp yıkayın suyu iyice süzüp, küp doğranmış soğanı ilave edin Arada bir karıştırarak ısırganın yumuşamasını sağlayın Isırgan pörsüdüğünde tuz, karabiber ve patates rendesini ekleyip, karıştırın Ateşten alın Ezilmiş peynir ve yumurtayı da ekleyip karıştırın Yufkaların orta kısmına bu malzemeyi ayrı ayrı yayın Her yufkanın karşılıklı kenarlarını bohça kapatır gibi kapatın Kare şekli alan yufkaları çok az yağlanmış teflon tavada veya sac üzerinde arkalı önlü pişirin Dörde keserek, soğutmadan servis yapın |
|