Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acılı, çöreği, katmer

Acılı Katmer Çöreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Katmer Çöreği



Acılı Katmer Çöreği
Acılı Katmer Çöreği







Malzemeler

200 gr çökelek veya lor peyniri
1 çorba kaşığı pul biber
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için
1 adet yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (üzeri için)

Yapılışı

Soğanımız piyazlık olarak doğranır Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur Peynirler ve pul biber ilave edilerek karıştırılır Diğer yandan hamurumuzun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur Yarım saat kadar dinlendirilen hamurumuzdan bezeler koparılarak 6 adet yufka oluşturulur Yağlanmış fırın tepsimizin üzerine yufkalardan biri serilir Diğerlerinin aralarına yağ sürülür, tam orta kısma peynirli iç malzememiz yayılır Çöreğimizin üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir Çöreğimiz ılık olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.