Fırında Hamurlu Ispanak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Hamurlu IspanakFırında Hamurlu Ispanak Fırında Hamurlu Ispanak Tarifi - Fırında Hamurlu Ispanak Yapılışı - Osmanlı Fırında Hamurlu Ispanak Malzemeler: Hamur için: 300 gram un 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kaşık maya 1 çimdik tuz Harcı için: 1 kilo ıspanak 300 gram beyaz peynir 50 gram kaşar peynir 1 paket margarin 1 adet yumurta 70 gram un 1 fiske cevz-i bevva Yarım litre süt Yeteri kadar tuz Süslemek için: 1 adet yumurta 100 gram kuyruk yağı veya içyağı Hazırlanışı: Bir turta kalıbını yağlayıp unlandıktan sonra bir kenarda bekletin Hamuru yaparken önce tezgaha unu eleyerek boşaltın Üstüne kalan tereyağı, zeytinyağı, içinde tuz eritilen 1 çorba kaşığı ılık su ve mayayı dökün Unu iyice malzemelerle birlikte yoğurarak hamur kıvamına getirin Daha sonra yağ kağıdına sararak buzdolabına koyun Ispanakları bol suda iyice yıkayarak temizleyin ve kaynar tuzlu suda haşlayın Kaynadıktan sonra süzerek ince ince kıyın İçine cevz-i bevva, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peynir ekleyip karıştırın Bir kasede margarini eritin Hızlı hızlı karıştırırken elekten geçirilen unu azar azar katarak yedirin Yağlı unu 1-2 dakika kavurduktan sonra üzerine sicim gibi ince kaynar süt akıtın Karışımı iyice birbirine yedirin Tuz serpiştirdikten sonra 5 dakika kadar karışımı pişirin Ispanağın içine döküp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın Ispanaklı karışım iyice soğuduktan sonra üzerine yumurtanın sarısını döküp iyice yedirin
|
|
|
|