![]() |
Fırında Patlıcan Bayıldı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patlıcan BayıldıFırında imam bayıldıyı duymuştuk, peki sofralarınızı şenlendirecek fırında patlıcan bayıldıyı hiç denediniz mi? Fırında patlıcan bayıldı ağzınıza layık, daha tarifi okurken ağızınız sulanacak ![]() ![]() ![]() Malzemeler 4 adet patlıcan 4 adet kuru soğan 2 adet domates 1 yemek kaşığı toz şeker 10 diş sarmısak 1 kahve fincanı zeytinyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yemeğin tarifi Patlıcanları çizgili şekilde soyup uzunluğuna göre 2'ye veya 3'e bölün ![]() İçlerini oyup limonlu veya tuzlu suda 5 dakika haşlayın ![]() Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun ![]() Sarmısak, şeker, karabiber ve rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin ![]() Sıcak sosu patlıcanların içine eşit olarak paylaştırın ![]() Ağızları yukarı bakacak şekilde fırın kabına dizin ![]() 1 su bardağı sıcak su ilave edin ![]() 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin ![]() Yemeğiniz servise hazır, afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|