![]() |
Rokoko Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rokoko TatlısıAltın günlerinin vazgeçilmez buz gibi tatlısı, hem pratik, hem de lezletli, çikolataya doyacağınız tat, Rokoko! Malzemeler 5 yumurta beyazı 100 gr ![]() 1 paket toz krem şanti 200 cc ![]() 200 gr ![]() 100 gr ![]() 100 gr ![]() 3 yemek kaşığı kakao Hindistan cevizi tozu Hazır karamel veya kakao sosu Tatlının tarifi Toz krem şantiyi bir bardak sütle mikser yardımı ile iyice çırparak koyu bir kıvama getirerek buzdolabına koyun ![]() Yumurta beyazlarını sarılarından ayırıp, içine toz şekeri de katıp, yine mikser yardımı ile çırparak kar beyaz hale getirin ![]() ![]() Bu aşamada krem şantiyi tahta kaşıkla yumurtalı şekere karıştırıp, iyice yedirin ![]() ![]() Bu kap pasta kalıbı olabileceği gibi, borcam da olabilir ![]() Folyo döşenmiş kabın dibine rende badem veya fındığı döşeyin ![]() ![]() Bezeleri kırarak üstüne yayın ![]() Kalan krema içine kakaoyu ilave edip, yine mikserle karıştırdıktan sonra, bunu da kırık bezeler üzerine dökün ![]() En üste de çevrilerek forma kabından çıktıktan sonra taban olması için savoy büsküvilerini yerleştirin ![]() Forma kabındaki rokokoyu bu şekli ile derin dondurucuya koyun ve 24 saat bekletin ![]() Bir gün sonra buzdolabından çıkarılan rokokoyu, ters olarak servis tabağına yerleştirip, kabdan ayrılarak servis tabağına düşmesini bekleyin ![]() Kabı üzerinden alıp rokokoyu tekrar derin dondurucuya koyun ![]() Servisten önce buzluktan çıkarılan rokokonun üzerine, bolca hazır karamel veya kakao sosu dökün ![]() 2-3 çorba kaşığı hindistan cevizi serpdikten sonra, tatlınız servise hazır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|