Vişne Şurubu Nasıl Yapılır ? |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Şurubu Nasıl Yapılır ?Vişne Şurubu Nasıl Yapılır ? Resimli Vişne Şurubu Tarifi Vişne Şurubu Tarifi Resimli VİŞNE ŞURUBU Malzemeler 1 kg vişne 4 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 limonun suyu Yapılışı Vişneleri yıkayıp tencereye alınSuyunu ekleyip vişnelerin kabukları çatlayıncaya kadar kaynatınAteşten alıp suyunu süzerek başka bir tencereye aktarınYaptığınız vişne suyuna toşşeker ve limon suyunu da ekleyinBirkaç taşım daha kaynatıp ateşten alınÜzerinde biriken köpükleri kevgirle alınVişne şurubunu şişelere doldurunSoğuyunca kapaklarını sıkıca kapatın Tercihen buzdolabının kapısı gibi serin yerde saklayınİkram edeceğiniz zaman bu şuruptan bardaklara 4-5 kaşık koyup üzerini soğuk suyla tamamlayın,öyle ikram edin |
|