Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, kayısı, köpüğü, tarifi

Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi



Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi
Ballı Kayısı Köpüğü yapılışı
Ballı Kayısı Köpüğü nasıl yapılır

Ballı Kayısı Köpüğü Tarifi Resimli



Malzemeler:
•100 gr kuru kayısı
•300 ml sıcak su
•2 yemek kaşığı bal
•300 gr yoğurt
•2 yumurta beyazı
•Servis için kedidili bisküvi

Hazırlanışı
Kayısıları sıcak su dolu kabın içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden ıslatın

Kayısıları ve suyu bir tencereye aktarın Balı ekleyip üzerine kapatıp 20 dakika, kayısılar yumuşayıncaya dek, pişirin Tencere ateşten alıp tamamen soğumaya bırakın

Kayısıları pişme suyu ve yoğurtla birlikte blenderda karıştırın Blender yerine kayısıları süzgeçten geçirip, önce pişme suyu sonra da yoğurudu katıp karıştırabilirsiniz

Yumurta beyazlarını iyice çırpın Metal bir kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta beyazım püreye ekleyip karıştırın
Köpüğü ayaklı bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabında tutun Bisküvilerle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.