Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakal, şurubu

Portakal Şurubu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Şurubu



10 Portakal

6-7 Bardak şeker

4 bardak su

2 limon

Beş portakalın kabukları rendelenir üzerine şeker serpilerek 1-2 saat usaresi çıkması için bekletilir Diğer yandan kabuğu rendelenen ve diğer portakalların suyu sıkılır Şekere dört bardak su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır Rendelenmiş portakal kabukları tülbentten fazla sıkılmadan süzülür, bu süzülen koyu ve kokusu hoş olan kabukların suyu, portakal suyu ile beraber kaynayan şekerli suyun içine atılır ve bir taşım kaynatılır Tülbentten süzülerek sıcak sıcak kavanozlara konularak ağzı sıkıca kapatılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.