Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
üzüm, şerbeti

Üzüm Şerbeti

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzüm Şerbeti



Birinci yol:

Üzümün saplarını ayıklayıp akşamdan sıkarak bir kaba doldurulur ve üzerine kaynar su dökerek sabaha kadar bekletilir Sabah güzelce ezilip süzgeçten süzüp bir bezden geçirilir biraz da şeker ilave edilirİki gün bekletmek daha iyi olur

İkinci yol:

Akşamdan üzümler salkımıyla birlikte çukurca bir kapta çekirdekleri ezilmeyecek kadar ezilip sabaha kadar bekletilir Sabahleyin su ile de ezilip posası atılır Torba içine boşaltılır Bir iki saat bekledikten sonra süzülen şırayı bir bezden süzülür ve şekeri ilave edilip içilir

Üçüncü yol:

Üzüm taneleri saplarından ayrılır iyice yıkanır İyice ezilen üzüm taneleri tencereye konur su ilave etmeden kaynatılır Sıcakken fazla ezmeden süzülür Sıcakken kavanoza koyup ağzı iyice kapatılırsa uzun süre dayanır İçilmek istendiğinde ister böylece istenirse su ilave edilerek içilir

Kuru üzümden şerbet yapmak için:1 kg kuru üzüm yıkanır, bir bardak şekerle 4 lt suda 10 dakika kaynatılır Süzülerek kavanozlara konur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.