Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, mantar, soslu

Mantar Soslu Et Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Soslu Et Dolması



Mantar Soslu Et Dolması
Resimli Mantar Soslu Et Dolması Tarifi
Mantar Soslu Et Dolması nasıl Yapılır

Et Dolması yapılışı Mantar Soslu Tarifi

Geleneksel bir Rus yemeği olan mantar soslu et dolması ince dövülmüş bifteğin önce doldurulup sonra pişirilmesi ile hazırlanır


MANTAR SOSLU ET DOLMASI RESİMLİ

Malzemeler
4 büyük parça sokum bifteği (çok ince dövülmüş)
1 diş sarımsak (ikiye bölünmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Sosu:
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
1 orta boy soğan (ince kıyılmış)
250 gr mantar (temizlenip, kabaca kıyılmış)
1 çorba kaşığı un
310 gr (1+1/4 su bardağı) krema
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Harcı:
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi
1 tatlı kaşığı limon kabuğa rendesi
1 küçük soğan (çok ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1 yumurtanın sarısı

Mantar Soslu Et Dolması Yemeğinin Hazırlanışı

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (150'C) getirip ısıtınız
Sosu hazırlamak İçin 2 çorba kaşığı tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğanı atıp arasıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar yumuşak ve pembe olana kadar kızartınız Mantarları ekleyip ateşin altım kısarak 12-15 dakika, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tavayı ateşten alıp tahta kaşıkla unu yavaşça Karıştırarak purtuksuz bulamaç yapınız Daha sonra, kremayı yavaşça karıştırarak ekleyiniz Tavayı yeniden ateşe oturtup tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekip, devamlı karıştırarak 2-3 dakika, sos pürtüksüz ve koyu bir kıvam alana kadar pişirdikten sonra, tavayı ateşten alıp bir kenara bırakınız
Biftekleri sarımsak yarımlarıyla iyice ovup sarımsakları atınız Tuz ve karabiberi serperek harcı hazırlayana kadar bir kenara bırakınız
Harcı yapmak için orta boy bir kasede butun harç malzemesini karıştırıp tahta taşıkla bulamaç haline gelene kadar karıştırınız
Harcı 4 sosis biçimine sokup her bilteğin üstüne birini yerleştiriniz Biftekleri rulo gibi sarıp iple yada kürdanla sağlamlaştırınız Büyük bir tavada 45 gr (3 çorba kaşığı) yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca et dolmalarını içine koyup her yanlarını 2 dakika, hafif kahverengi olana kadar kızartınız
İki çatalla et rulolarını tavadan çıkarıp servis tabağına yerleştiriniz
Geri kalan 1 çorba kaşığı yağla ateşe dayanıklı cam bir servis tabağını yağlayınız Et dolmalarını içine yerleştirip, üstüne hazırlamış olduğunuz mantarlı sosu dökünüz Servis tabağını fırına sürüp 25-30 dakika, etlere keskin bir bıçağın ucu rahatça batana kadar pişiriniz
Kabı fırından alıp üstünü maydanozla süsleyerek hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.