Mandalinalı Sığır Eti nasıl yapılır |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalinalı Sığır Eti nasıl yapılırResimli Mandalinalı Sığır Eti Tarifi Mandalinalı Sığır Eti nasıl yapılır Malzemeler 250 gram yağsız dana eti 1 tatlı kaşığı sıvı yağ Bir tutam rezene Bir tutam anason Bir tutam karabiber 1 çorba kaşığı un 1 diş sarmısak Yarım tutam zencefil 2 adet pırasa (beyaz kısımları) 1 çay bardağı kırmızı şarap 2 su bardağı et suyu 4 çorba kaşığı mandalina suyu 1 adet mandalina kabuğu 15 adet kestane Yarım kg balkabağı Yemeğin Tarifi Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın Etleri sürekli karıştırarak, pişirin Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin Tencerenin kapağım kapatın Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin Yumuşayana dek pişirin Sıcak servis yapın |
|