Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilaki

Pilaki

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilaki



MALZEMELER
Yarım kilo kuru fasülye (1 paketin yarısı)
2 adet havuç
2 adet kereviz
2 adet dolmalık veya çarliston biber
2 adet soğan
3 baş sarımsak
Tuz, biber
1 bardak zeytinyağı
1 demet maydanoz
5 adet kesmeşeker
1 limonun suyu

YAPILIŞI
Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve bol suda 15 dakika kadar haşlanır ve suyu süzülür Diğer tarafta bir tencereye soğan halka halka doğranır Ayıklanıp yıkanmış havuçlar tavla zarı şeklinde dilimlenir Biberler halka halka doğranır Yağ ilave edilir Üzerine fasülyeler konulur Tahta kaşıkla 1-2 kere çevrilip üzerini 3 parmak örtecek kadar su konur Tuz ve şeker eklenir ve kısık ateşte 1,5 saat kadar fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir İnmesine 10 dakika kala kerevizler yıkanıp ayıklanmış ve küp küp doğranmış olarak ilave edilir Kerevizlerin yapraklarının da ilave edilmesi tavsiye olunur Tencerede ılınmaya bırakılır Servis tabağına alınınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve bir limonun suyu ilave edilir Not: Fasülyeler akşamdan ıslatılırsa pişme süresi daha kısalır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.