Ekşi Elmalı Bohça |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşi Elmalı Bohça0,5 Kg ekşi elma 3 Su bardağı un 1,5 Su bardağı pudra şekeri 1,5 Su bardağı su 1 Büyük paket margarin (250 Gr) 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı sirke 1Elenmiş unun ortasını açınız 2Ortasına su, tuz, sirke ve yağın 1/4'ünü koyarak bir hamur yapınız 3Hamur 10 dakika bekletiniz Sonra merdane ile 1 cm kalınlığında açınız 4Kalan yağı ortasına koyunuz ve bohça gibi kapatınız 510 dakika bekleterek hamuru tekrar 1 cm kalınlığında açınız 6Hamur açıp kapama işlemini 4 defa tekrarlayınız 7Hamuru son defa 1/2 cm kalınlığında açarak, 8 veya 10 cm karelere kesiniz 8Her karenin ortasına kabuğu soyulmuş rende elma ile pudra şekeri karışımı koyunuz 9Kare hamurları bohça gibi kapatınız 10Üzerlerine yumurta sürerek yağlanmış tepsiye diziniz 11Orta ısıdaki fırında pişiriniz 12Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapınız |
|