Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, ruşeymli, tahıllı

Tahıllı ve Ruşeymli Ekmek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahıllı ve Ruşeymli Ekmek



• 500 gr tahıllı ekmeklik un
• Yarım paket instant maya
• 2 yemek kaşığı ruşeym
• 1 yemek kaşığı pekmez
• 350 ml su
• 2 yemek kaşığı süt tozu
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 çay kaşığı deniz tuzu
• Üzeri için haşhaş tohumu

Yapılışı:

Unu karıştırma kabımıza alıp, maya, süt tozu, tuz ve şekerle karıştırıp, ortasını havuz gibi açıyoruz Sıvıyağı ekleyip, suyu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve üzerini kapatarak, sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz Hamurumuz 2 katına çıkınca ruşeymi ekleyip tekrar yoğuruyoruz ve pişirme kabına aktarıyoruz Bu şekilde de 30 dakika kadar bekletip, üzerine fırçayla pekmezi sürüp, haşhaş tohumu serpiştiriyoruz ve önceden ısıttığımız 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz (Ekmeğimizim üzeri iyice sertleşmiş olmalı) Fırında ılıması beklediğimiz ekmeği üzerini kapatarak dinlendirebilir veya sıcak sıcak yiyebiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.