Karalahanalı Bulgur Pilavı Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karalahanalı Bulgur Pilavı TarifiKaralahanalı Bulgur Pilavı Tarifi Karalahanalı Bulgur Pilavı Tarifi Karalahanalı Bulgur Pilavı Tarifi – Karalahanalı Bulgur Pilavının Yapılışı Malzemeler: 1 demet karalahana 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 su bardağı pilavlık bulgur 3 diş sarımsak 1 soğan Tuz karabiber kırmızı pul biber Yapılışı: Bir tencerede bol miktarda su kaynatınKaralahanaları yıkayıp kaynar suda 5 dakika haşlayın Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için bekletin Soğan ve sarımsakları kıyın Pilav tenceresinde sıvıyağı kızdırıp soğan ve sarımsağı ekleyin Orta ateşte 3-4 dakika kavurun 2 bardak su ekleyip kaynamaya bırakın Karalahana yapraklarının suyunu sıkıp ince ince doğrayın Kaynar suya ilave edin Bulguru yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin Tuz karabiber ve kırmızı pul biber ilave edip ateşi kısın Kapağı kapalı olarak bulgur suyunu çekene kadar pişirin Pilavı 10 dakika dinlendirip tahta kaşıkla harmanlayınSıcak olarak servis yapın |
|