![]() |
Mişoriz (Büryan) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mişoriz (Büryan)Mişoriz (Büryan) Mişoriz (Büryan) ![]() Arnavutlar arasında bayram sabahlarının vazgeçilmez yemeği Miş me oriz=Anlamı pirinç ile et veya büryan olarak da bilinir malzemeler: kişi sayısı kadar tavuk eti parçası but olabilir ![]() : bir baş kuru soğan :zeytin yağı gereken kadar : pirinç kaç kişilik olacak kadarsa kararı yapan bilir ![]() tavuklar önceden kayanatılır suyu kullanılır ![]() ![]() yapılışı zeytin yağı konur ![]() ![]() tavuk suyu pirincin üzerine eklenir sonra üzerine etler eklenir vede pişmeye bırakılır suyunu çekinceye kadar bir ara çıkarılır ve kuru nane ekilir, bir 5-10 dak ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|