Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büryan, mişoriz

Mişoriz (Büryan)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mişoriz (Büryan)



Mişoriz (Büryan)

Mişoriz (Büryan)


Arnavutlar arasında bayram sabahlarının vazgeçilmez yemeği Miş me oriz=Anlamı pirinç ile et veya büryan olarak da bilinir
malzemeler:

kişi sayısı kadar tavuk eti parçası but olabilir (isteğe göre tavuk veya kırmızı et; kuzu, koyun veya oğlak kullanılabilir)

: bir baş kuru soğan

:zeytin yağı gereken kadar

: pirinç kaç kişilik olacak kadarsa kararı yapan bilir

tavuklar önceden kayanatılır suyu kullanılırPirince normal su kullanılmaz

yapılışı zeytin yağı konur kuru soğan doğranır ince bicimde pembeleşinceye kadar zeytin yağında kızarır sonra pirinç dökülür

tavuk suyu pirincin üzerine eklenir sonra üzerine etler eklenir vede pişmeye bırakılır suyunu çekinceye kadar

bir ara çıkarılır ve kuru nane ekilir, bir 5-10 dak daha fırında piştikten sonra afiyetle yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.