Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, dolması, malatya, tarifi

Ayva Dolması (Malatya) tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Dolması (Malatya) tarifi



Ayva Dolması (Malatya) tarifi

Ayva Dolması (Malatya) tarifi


6-7 tane ekmek ayvası(orta büyüklükte)
250 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
4 kaşık tereyağı
2 kaşık salça
1 baş kuru soğan
4-5 dal maydanoz
4-5 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz-karabiber
Ayva Dolması (Malatya)

yemeğinin hazırlanışı:

Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur, kapak açılarak kesilir, ayvaların içi oyulur, (domates veya biber dolması için hazırlanan sebze gibi ) kararmaması için suya atılır, diğer tarafta; kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, nane, küp şeklinde doğranmış soğan, tuz karabiber su ilavesiyle yoğrularak dolma içi hazırlanır Ayvaların içerisine doldurulur

Kapak parçaları kapatılır Bir tence reye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir Bir tava içerisinde yağ eritilir
Sulandırılmış salça koyularak karıştırılır, iki su bardağı kadar su ilâve edilir, tuz atılır, kaynamaya başlayınca ayvaların üzerine boşaltılır, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.