![]() |
Ayva Dolması (Malatya) tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayva Dolması (Malatya) tarifiAyva Dolması (Malatya) tarifi Ayva Dolması (Malatya) tarifi ![]() 6-7 tane ekmek ayvası(orta büyüklükte) 250 gr ![]() 1 su bardağı pirinç 4 kaşık tereyağı 2 kaşık salça 1 baş kuru soğan 4-5 dal maydanoz 4-5 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane Tuz-karabiber Ayva Dolması (Malatya) yemeğinin hazırlanışı: Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur, kapak açılarak kesilir, ayvaların içi oyulur, (domates veya biber dolması için hazırlanan sebze gibi ) kararmaması için suya atılır, diğer tarafta; kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, nane, küp şeklinde doğranmış soğan, tuz karabiber su ilavesiyle yoğrularak dolma içi hazırlanır ![]() ![]() Kapak parçaları kapatılır ![]() ![]() ![]() Sulandırılmış salça koyularak karıştırılır, iki su bardağı kadar su ilâve edilir, tuz atılır, kaynamaya başlayınca ayvaların üzerine boşaltılır, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|