Hanım Bileziği |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hanım BileziğiHanım Bileziği Hanım Bileziği Gerekli malzeme: Hamur için: 6 su bardağı un 150 gr eritilmiş tereyağı 2 yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz Harç için: 2 su bardağı çekilmiş ceviz Şurup için: 1 çorba kaşığı limon suyu 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Kızartmak için: Sıvıyağ yapilisi Tereyağı 2 yumurta yoğurt su ve tuzu bir kaba alın Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin Hamuru 4 bezeye ayırın ve 40-45 santim çapında yufkalar halinde açın Cevizi yufkalara paylaştırın Yufkaları rulo şeklinde sarıp 2'şer santim aralıklarla kesin Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın Hamur parçalarını kızartın Şurup için şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın Limon suyunu ilave edip kaynatın Kıvamı koyulaşınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın Kızarttığınız hamurları şerbetin içine atıp yarım saat bekletin Şerbeti çekince servis tabağına alın Servis yapın |
|