Kaymaklı Havuç Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Havuç TatlısıKaymaklı Havuç Tatlısı Kaymaklı Havuç Tatlısı Malzemeler Havuç Şeker Limon suyu Melisa yaprağı Karanfil Kaymak yapilisi Orta boy havuçların dış kısımları bıçağın tersi ile iyice temizlenir, enlemesine baş parmak kalınlığında kesilir ve sıcak suya atılır 2 dakika kadar haşlandıktan sonra suya bol şeker ve az limon suyu ilâve edilip birkaç dakika kadar yeniden kaynatılır Havuçlar sudan çıkartılır, soğutulur ve çok ince doğranmış taze melisa yapraklarına bulanır Bir tabağa dizilir, Üzerine değir*menden geçi*rilmiş az kuru karanfil serpilip kaymakla yenir İstendiği takdirde, tencereden alınan havuçlar püre haline getirilip üzerine sıcak suda eritilmiş bol şeker ilâve edilir ve soğumaya bırakılır Yeniden melisa ile karanfile bulanır, üzerine lomon suyu ile kestirilmiş şeker ilâve edilir Şekerin soğuduktan sonra sertleşerek kalınca bir zar halini almasına dikkat edilir ve yerken yine kaymak ilâve edilir |
|