Böğürtlenli Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli PastaBöğürtlenli Pasta ![]() Malzemeler: 1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü 2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu 3 Yaprak Jelatin ½ Limon Suyu 600 gr Böğürtlen 100 gr Labne Peynir 5 Çorba Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Süt İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya TARİFİ: Öncelikle jelatini sıcak suyun içine koyun Kaşıkla karıştırıp eritin Yarım litre limon suyunu jelatinle karıştırın![]() Böğürtlenlerin 250 gr 'ını mikserde püre yapın Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın![]() Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın
|
|
|
|