Şekerpare Tatlısı Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şekerpare Tatlısı TarifiŞekerpare Tatlısı Tarifi malzemeler: şekerpare için: 1 paket margarin, oda sıcaklığında 1 su bardağı pudra şekeri 4 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu şerbeti için: 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su yarım limonun suyu üzerlerine: fındık içi Şekerparelerin hazırlanması: 1 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin) 2 Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin 3 Önceden ısıtılmış fırında pişirin Şerbetin hazırlanması: 1 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın 2 Ateşten alıp ılıtın 3 Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin 4 Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin |
|