Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, tatlı, yapılışı, örgülü

örgülü tatlı ve cevizli tatlı yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

örgülü tatlı ve cevizli tatlı yapılışı



örgülü tatlı ve cevizli tatlı yapılışı


Örgülü tatlı:
Malzemeler:

1/2 su bardağından bir parmak eksik tereyağı/margarin, erimiş ve ılınmış
1/2 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
İçi:

1 su bardağı irice dövülmüş ceviz içi
Şerbeti:

3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu
Hazırlanması:

Toz şekeri ve suyu bir tencereye alın Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ateşte tutun Limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın
Katı yağı, sıvığayı, sütü ve kabartma tozunu telle çırpın Unu ekleyerek özlü bir hamur elde edin
Hamurdan yumurtadan küçük bezeler açın Kenarlarına 4-5 çizik atın* Ortasına cevizli içten yayın Çiziklerin alt kısmından başlayarak örün
190C'de üzerleri iyice kızarana kadar pişirin Fırından çıkarınca şerbeti üzerlerine gezdirin (tatlı sıcak, şerbet soğuk)



Cevizli Tatlı
Malzemeler:

6 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş tereyağı/margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Şerbeti:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanması:

Su ve şekeri tencereye alıp kaynatın Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın
Unu hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın Ortasına ceviz içi yerleştirin İki ucunu üst üste kapatın (iyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor) Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170C fırında iyice kızarana kadar pişirin (nar gibi kızarsın, iyi kızarmazsa şerbet dökünce tatlılar beyaz kalıyor)
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin Üzerlerine ceviz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.