![]() |
kalbura bastı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() kalbura bastıkalbura bastı ![]() 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta 1 çay kaşığı karbonat (veya kabartma tozu) 1 çay kaşığı tuz Alabildiğince un (kulak memesinden çok az katıca bir hamur yapılacak) Kızartmak için; [*]1 su bardağı sıvıyağ Derin bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı ekleyin ![]() Bir taraftan da azar azar ve yavaş yavaş un ilavesiyle hamuru toplamaya ve yoğurmaya başlayın ![]() Kulak memesinden çok az sert olacak bir hamur elde ettiğinizde, ılık bir yerde en az 20 dakika dinlenmeye bırakın ![]() Dinlenen ve iyice özleşen hamurdan bir orta boy yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayıp, sonra da mekik şekline getirin ![]() Sonra bu mekik hamurlarını bir halbur ya da rendenin iri gözlerine koyup, tam orta kısmına üç parmağınızla bastırıp, dışkırmına rendenin ya da kalburun şeklini çıkarıp, elinizi kendinize doğru çekin ![]() Geniş bir tavadaki çok kızgın olmayan yağda, orta ateşte kızartmaya koyun ![]() Kızaran hurmaları sıcak veya ılık olarak servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|