Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
avusturya, bilgiler, hakkında, mutfağı

Avusturya Mutfağı - Avusturya Mutfağı Hakkında Bilgiler

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Avusturya Mutfağı - Avusturya Mutfağı Hakkında Bilgiler



Hindi Sarması ve Tavada Patates
Biberli Sos
Kraute strudel "Lahanalı Strudel"
Tavuk Şinitsel Pane
Patates Salatası
Kaiserschmarren "İmparator Omleti"
Sachertorte
Apfel strudel "Elmalı Strudel"
Avusturyalıların yeme alışkanlıklan kırsal kesime ve şehre göre büyük farklılıklar gösterir Tabii yeme alışkanlığmdaki bu farklılık mutfağın dayandığı besin maddelerindeki farklılığı da ortaya çıkarır Eskiden kırsal kesimde çok fazla et yenmez, köylüler hayvanları ancak özel günler ve bayramlar için keserlerdi Genellikle besin maddeleri süt, süt ürünleri ve şarküteri dışında, patates ve buğday ürünleri idi Daha sonra mısır geldi ve mısır ve mısır unu Avusturya Mutfağı'na girdi Mısır Avusturya Mutfağı'na Türklerden gelmiştir Bu nedenle Avusturyalılar mısır ununa "Türkische Weizen" (Türk unu) derlerdi
Kırsal kesimde, Avusturyalılar patates ve patates unundan da değişik yemekler yaparlardı Bunlar çeşitli giriş yemekleri, ana yemekler ve tatlılardı Tabii buğday unu da, ekmek için kullanıldığı kadar, makarna ve tatlı yapımında da yaygın olarak kullanılırdı Yani kısaca Avusturyalılar köylerde çok fazla un ve un ürünleri kullanırlardı
Şehirde ise eskiden çok et tüketiliyordu Mesela 16 yüzyılda Avusturya'da şehirlerde kişi başına yılda 100 kg et tüketiliyordu; yani günde hemen hemen 300 gr kadar et tüketilirdi 18 yüzyılda Avusturya'da küçük burjuvazide günde iki kere et yenirdi Günümüz Avusturya'sında et tüketimi gerek etin pahalı olmasından, gerekse modern yeme alışkanlıklarında saglıklı yeme, ön plana çıktığından eskiye göre azalmıştır Ama yine de günde bir öğün ki bu ağırlıklı öğündür, Avusturyalılar mutlaka et, etin yanında ise makarna, sebze, pirinç ve bazen de salata yerler
Avusturyalılar et pişiriminde hemen hemen tüm pişirme tekniklerini kullanırlar Kızartma, tencerede pişirme, haşlama, kavurma gibi Şiş türü ızgaralar ise mutfaklarına yeni giren pişirme metotlarındandır
Avusturyalıların en ünlü et yemeği "Schnitzel" (şinitsel) dir Normal olarak dana etinden yapıldığı için pahalı bir yemek olan şinitseli Avusturyalılar genellikle en önemli yemek olan pazar öğle yemeklerinde yaparlar Dana eti bulunması zor ve pahalı bir et olduğundan, yerine tavuk veya domuz eti de kullanılabilir Şinitsel genelde ülkemizde bilindiği gibi her zaman pane yapılmış bir et değildir Pane, şinitselin bir tür pişirme usulüdür Şinitsel çok ince dilimlenmiş bir nevi külbastı inceliğindeki dana bonfilesidir Yukarıda belirttiğim gibi dana eti yerine domuz veya tavuk eti de kullanılabilir
Viyana'nın Avusturya yeme alışkanlığında büyük etkisi olmuştur Herşeyden önce ilk fırın Viyana'da kullanılmış ve bu da pişirme tekniklerine büyük bir çeşitlilik getirmiştir Daha sonra bu ocaklı fırınlar kırsal kesime de yayılmıştır
Ayrıca bugün olduğu gibi eskiden de Viyana'da çok değişik ve üstün kaliteli un çeşitleri vardı Özellikle pancardan ucuz şeker elde edilip piyasaya girince, Bohem aşçıların da etkisi ile, şeker ve una dayanan çeşit çeşit pasta ve tatlılar yapılmaya başlandı
Avusturya Mutfağı, Fransız, İtalyan, Balkan, imparatorluğu paylaştığı ülke mutfaklarından ve özellikle de Macar Mutfağı'ndan çok etkilenmiştir
Avusturyalılar karabiber, tuz, kimyon, tarçın, karanfil, vanilya gibi baharatları ve mercanköşk, kekik gibi kokulu otlan, özellikle de Macar etkisiyle "paprika" yani kırmızı biberi çok kullanırlar Kırsal kesimde eğer bir restorana giderseniz masanın üzerinde tuz ve karabiber yerine; tuz ve kırmızı biber görürsünüz
Avusturyalılar çok ekmek yerler Özellikle şarküterinin ve peynirin yanında ekmek vazgeçilmezdir Avusturya'da çok çeşitli ve değişik ekmekler vardır
Avusturyalıların en önemli içeceği kahvedir Kahve adeta bir kültürdür Özellikle "Kaffehaus"lar Viyana'ya özgü, çok tipik bir özelliktir Bu Kaffehaus'larda Viyanalılar dostları ile buluşur, bir kahve ile yanında bir pasta yer veya gazete okuyarak tüm bir öğleden sonrasını geçirebilirler Kendine özgü tarzı ve havası ile bu Kaffe'ler tüm dünyada bir tek Viyana'da vardır
Pasta ve kurabiye açısından Avusturya bir cennettir Avusturyalılar yüzlerce çeşit pasta ve tatlı kurabiyeler yaparlar Türklerin Viyana kuşatmaları sırasında, Türklerin çadırlarının üzerinde bulunan hilali taklit ederek, yine Türklerden öğrendikleri "un kurabiyesi"ni fındık, badem ve vanilya katkısı ile yapmışlar ve ünlü "Vanillekipferl" ortaya çıkmıştır Avusturya'nın dünyaca ünlü pastası "Sachertorte" Viyana'da yapıldığı otelin ismini taşır Avusturya denilince akla tabii ki ilk gelen tatlı �Elmalı Strudel�dir
Avusturyalılar sabah kahvatısında ekmek, tereyağı, reçel yerler ve sütlü kahve içerler Pazar günleri ve bayramlarda kuru üzüm ve meyve şekerlemeli bir nevi çörek yerler Diğer öğünlerde ise eskiye göre daha hafif olarak yiyen Avusturyalılar, bu öğünlerde çorba, biraz şarküteri ve küçük bir tatlı yerler Burada şunu söylemeliyim ki, Avusturya'da tüm yemekler mutlaka bir tatlı ile biter
Hindi Sarması ve Tavada Patates
hazırlama: 1 saat
pişirme: 25 dakika
1 adet hindi göğüs eti
1 kg ıspanak
1 su bardağı krem
1 çorba kaşığı un
2 baş soğan
1 kg patates
1 tavuksu tablet
1/2 litre su
1 tutam küçük hindistan cevizi rendesi
2 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı kekik
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
süs için:
dereotu
Önce ıspanakları yıkayın ve derin bir tencerede haşlayın Dilerseniz donmuş ıspanak da kullanabilirsiniz Ispanaklar kaynayınca hemen soğuk su dolu bir kaba alın Böylece ıspanaklar renklerini kaybetmezler Daha sonra soğuk sudan süzerek çıkarın ve hafifçe bastırarak bir mutfak beziyle fazla suyunu alın Bir parça tuz, karabiber ve küçük hindistan cevizi rendesi serpin ve biraz karıştırın Küçük bir tencereye 1/2 litre su koyarak kaynatın İçine tavuksu tabletini elinizle ufalayarak atın ve bir taşım kaynatıp ateşten alın
Patatesleri yıkayıp derin bir tencerede bol su ile biraz diri kalacak şekilde haşlayın Soğanları soyun ve iri iri doğrayın Bütün hindi göğsünü, önce et tahtasında, eti tamamen ayırmadan bıçakla ikiye kesin ve daha sonra da bir et dövücü ile döverek iyice inceltin İşlem sırasında eti parçalamamaya dikkat edin Üzerine tuz, karabiber, kekik serpin ve daha önce hazırladığınız ıspanakları yapraklar halinde hindi göğsünün üzerine yayın Daha sonra, dar kısmından başlayarak kendi üzerinde sarın ve açılmasın diye mutfak ipiyle bağlayın Tavada 1/2 su bardağı sıvıyağı kızdırın Hazırladığınız hindi sarmasını altın rengi almcaya kadar dikkatlice çevirerek hemen hemen 10 dakika kızartın Daha sonra derin bir fırın kabına alın Üzerine daha önce hazırladığınız tavuk suyunu dökün ve hemen, önceden 180 derecede kızdırdığınız fırına atarak 25 dakika kadar pişirin Bu arada tavadaki yağı atmayın Haşlamış olduğunuz patateslerin kabuklarını soyun Yuvarlak olarak hemen hemen 1/2 cm kalınlığında kesin Daha önce içinde hindiyi kızarttığınız sıvıyağa biraz daha yağ ilave ederek orta ateşte kızdırın İçine doğramış olduğunuz soğanları atın ve çevirerek fazla renk almadan biraz kavurun Soğanlar saydamlaşınca içine patatesleri atın ve birlikte dikkatlice çevirerek 6-7 dakika kadar kavurun Tuz ve bol karabiber atıp biraz daha kavurun Kavurma sırasında ateş yüksek gelirse biraz kısın, çünkü kavurduğunuz patates ve soğanların yanmaması ve kahverengi olmaması, patateslerin renklerini korumaları gerekir Toplam 10 dakika kadar kavurduktan sonra tavayı ateşten alın ve bir kenara bırakın Fırından pişmiş eti çıkarın ve 5 dakika kadar soğumaya bırakın Etin suyunu başka küçük bir tencereye alarak, tencereyi ateşe koyun, içine kremi ilave edin ve karıştırın Dana sonra unu, tencerenin içine bir seferde atın ve top top olmasın diye bir çırpma teli ile hızlıca karıştırın ve karıştırmaya devam ederek pişirin Sosun içine bir parça kırmızı biber atın ve sosu, yine un pişinceye kadar 2-3 dakika daha hafif ateşte kaynatın Soğumaya bıraktığınız eti bir et tahtası üzerinde 2 parmak kalınlığında dilimler halinde kesip servis tabağına dizin Üzerine hazırlamış olduğunuz portakal rengi sosu dökün, yanına soğanlı patatesleri koyun Patateslerin üzerine biraz kırmızı biber serperek dereotu ile süsleyin ve sıcak sıcak servis yapın
Biberli Sos
hazırlama: 10 dakika
pişirme: 20 dakika
1/2 kg kırmızı dolmalık biber
30 gr tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 baş soğan
1 etsu tablet
1 su bardağı su
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı sirke veya 1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Et suyunu hazırlamak için, 1 su bardağı suyu kaynatıp etsu tabletini ufalayarak içine atın, biraz kaynatıp indirin
Kırmızı biberleri temizleyip, küçük küçük doğrayın Soğanı ince ince kıyın Tavada sıvıyağ ile tereyağını eritip, soğanı ve unu içine atın, karıştırarak 1-2 dakika birlikte kavurun Hazırladığınız et suyunu içine, karıştırmaya devam ederek ilave edin
Sosunuz biraz kaynayıp koyulaşınca, içine doğranmış biberleri atın Sirkeyi veya limon suyunu ekleyin 1 tatlı kaşığı biber salçasını, şekeri ve defne yaprağını da ekleyip hep birlikte arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin Tencereyi ateşten alarak, biberli karışımı plastik bir süzgeçten kaşığın sırtı ile geçirerek püre haline getirin Karışımınızı mikserden geçirmeyin Çünkü biberin kabuğu mikserde yeterince iyi parçalanmaz ve sosu yerken bu kabuklar ağzınıza gelir Sosunuz koyu bir krem kıvamında olmalıdır
Sosunuzu süzdükten sonra tuzunu, karabiberini atıp arzunuza göre, limon suyu ekleyip Lahanalı Strudelin yanında servis yapın
Kraute strudel "Lahanalı Strudel"
hazırlama: 1 saat dinlenme:
30 dakika pişirme: 35-40 dakika
hamur için:
1 Ölçü elmalı strudel hamuru malzemesi
iç için:
1 orta boy lahana
1 büyük baş soğan
4 dilim jambon
1 etsu tablet
1 su bardağı su
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı şeker
3 tatlı kaşığı karabiber
5 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Elmalı Strudel için hazırladığınız hamurun aynısını hazırlayın Bir kenara 30 dakika dinlenmeye bırakın
iç hazırlamak için: önce lahanaları ince ince kıyın ve üzerine bir parça tuz atarak ovun Böylece lahanalar biraz yumuşar Daha sonra soğuk sudan geçirerek sözün
Soğanı da ince ince kıyın Jambonları doğrayın Küçük bir tencerede bir su bardağı suyu kaynatıp içine elinizle ufalayarak etsu tabletini atıp kaynamaya bırakın
Tencereye sıvıyağı ve tereyağını koyun, kızınca içine soğanları atıp karıştırarak biraz sarartın Jambonları ekleyip tekrar hepsini şöyle bir çevirin ve içine lahanaları atın, tuzunu, karabiberini ve şekerini ekleyin Şeker, lahanalara parlak bir renk verir Aynca yemeğiniz daha lezzetli olur Hepsini 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun ve üzerine hazırlamış olduğunuz et suyunu dökün Kısık ateşte lahanalar pişinceye kadar 30 dakika pişirin
Daha sonra dinlenen hamurunuzu alın ve aynı Elmalı Strudel'de olduğu gibi bir masa örtüsü yardımı ile geniş bir yufka açın Yufkayı bir parça sıvıyağ ile yağlayarak, bir köşesine uzunlamasına hazırladığınız lahanalı içi, suyunu süzdürerek koyun Yufkayı lahanaların üzerine kapatın, yufkayı lahanalı tarafından, örtüyü kaldırarak kendi üstünde yuvarlayın Yine örtünün yardımı iie yağlanmış tepsiye koyun, iki ucundaki fazla hamurları kesip kenarlarını kapatın Önceden orta ısıda kızdırılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin Pişme sırasında Strudel'iniz yanmasın diye kontrol edin Strudel'in üstü nar gibi kızarınca fırından çıkarm Geniş dilimler halinde keserek yanında Biberli Sos ile sıcak olarak servis yapın
Tavuk Şinitsel Pane
Hazırlama: 20 dakika
pişirme: 7-8 dakika
2 parça tavuk göğüs eti
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 adet yumurta
sıvıyağ
karabiber
tuz
Tavuk göğüs etlerini ikiye bölün Eti mutfak tahtasının üzerine yayın ve bir mutfak çekici ile dövün Etiniz hemen hemen yarım parmak kalınlığında olsun Böylece 4 parça şinitsel elde edersiniz Şinitsellerin üzerine bir parça karabiber ve tuz serpin Bir tabağa un, diğer birine galeta ununu koyun Yumurtaları geniş bir tabakta çırpın Etleri önce una, sonra yumurtaya, daha sonra ise galeta ununa bulayın Daha sonra tekrar yumurtaya bulayıp bir kere daha galeta ununa bulayın Böylece şinitselleriniz kızarınca daha gevrek ve kıtır kıtır olur Ayrıca et de suyunu kaybetmez
Tavada bol sıvıyağı kızdırın ve şinitelleri kızartın Yanında bol limonlu ve maydonozlu bir patates salatası ile servis yapın
Patates Salatası
hazırlama: 30 dakika
4 büyük boy patates
1 demet maydanoz
1 limonun suyu
sıvıyağ veya zeytinyağı
karabiber
tuz
Patatesleri yıkayın Tencerede bol su ile haşlayın Hafif soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve çatalla ezerek parçalayın Maydonozları yıkayın, yapraklarını ayıklayın ve kıyın Sıcak patateslerin üzerine atın Karabiber ve tuz serpin, Sıvıyağı ve bol limon suyunu yine patatesler sıcakken ilave edin ve ılık veya soğuk olarak şinitsellerin yanında servis yapın
Kaiserschmarren "İmparator Omleti"
Hazırlama: 15 dakika
pişirme: 10 dakika omlet için, 40 dakika komposto
6 yumurta
2 çorba kaşığı krem
2 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
bir tutam tuz
üstü için:
toz şeker
komposto için:
1 kg Kara erik
200 gr toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kak tarçın
3 karanfil
Servis için:
1/2 su bardağı krem
Erikleri yıkayıp ikiye bolün Çekirdeklerini çıkarın Bir tencereye erikleri, su ve şekeri koyun Kaynamaya başlayınca içine kak tarçını, karanfilleri ve limon suyunu koyup hafif ateşte kaynamaya bırakın Erikler iyice yumuşayıp, komposto koyu kırmızı bir renk alıncaya kadar pişirin Daha sonra ateşten alıp soğumaya bırakın Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp derin bir cam kaba koyun İçine bir tutam tuz atarak elektrikli bir çırpıcı ile karbeyaz oluncaya kadar çırpın İçine yumurta sarıla¬rını, toz şekeri, vanilyayı, kremi ve limon kabuğu rendesini atıp tekrar 1 dakika kadar çırpın Daha sonra çırpıcının çırpma derecesini düşürün ve bir yandan yumurta karışımını çırparken diğer yandan da unu yavaş yavaş içine katın Böylece ununuz top top olmaz
Daha sonra tavada tereyağını eritin Yağ kızınca, hazırladığınız omletin içine çekirdeksiz kuru üzümleri atın ve karışımı tavaya boşaltın Omlet hamurunuz tavada yayılır
Ateşi biraz kısın ve omletin altını yakmadan pişirin Tatlının altı tamamen pişince üst kısmı da yavaş yavaş tutmaya başlar Dilerseniz aynı büyüklükte yağladığınız başka bir tavaya ters çevirerek alın diğer tarafını da kızartın Ya da fırın ızgarasını yakın ve tavayı altına koyun 2-3 dakika omletin üstü kızarıncaya kadar bırakın Yalnız bunun için ızgarayı önceden 160 derecede kızdırmalısınız Yoksa omletiniz bekleme sırasında iner Daha sonra pişmiş omleti bir tabağa alın Düzgün olmayan iri parçalar keserek üzerine sıcakken toz şeker serpin Yanında buz gibi erik kompostosu ve krem ile sıcak tatlınızı servis yapın
Sachertorte
hazırlama: 20 dakika
pişirme: 1,5 saat (ılık fırında)
120 gr un
140 gr tereyağı
160 gr şeker
180 gr bitter çikolata
10 yumurta
1 kavanoz kayısı marmeladı
glasaj için:
200 gr şeker
200 cl su
200 gr bitter çikolata
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın Beyazları derin bir kaba koyarak elektrikli yumurta çırpıcısı ile karbeyaz haline gelinceye kadar çırpın Fırmı 130 derecede çok hafif ısıtın Küçük bir tencereye 2 çorba kaşığı su koyun İçine çikolatayı kırarak atın ve çok hafif ateşte, yavaş yavaş karıştırarak eritin Erimiş çikolatayı ılık tutun ki donmasın Bu işlemi "bain-marie"de de yapabilirsiniz Tereyağını şeker ile birlikte bir elektrikli çırpıcı ile krem haline gelinceye kadar çırpın
İçine erimiş çikolatayı eklerin, iyice karıştırıp 8 yumurtanın sarısını tek tek kanama ilave edin En son karbeyaz haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını ekleyin Karışımı alttan üste doğru tahta bir kaşıkla devirerek karıştırın Kaşığı karışımın içinde çevirerek karıştırmayın ki karbeyazlarınız kırılmasın Daha sonra unu eleyin ve karışımın üzerıne yine alttan üste doğru çevirerek ekleyin Pasta kabının dibini tereyağı ile yağlayın, dibine biraz un serpin ve unun fazlasını, pasta kabını ters çevirip, kabın altına vurarak alın
Pasta kabına karışımınızı boşaltıp ılık fırında 15 saat pişirin Pastanız pişince fırından alın, kabından çıkarıp, fırın ızgara telinde soğumaya bırakın Izgara telini fırından çıkarmayı unutmayın
Kayısı marmeladını küçük bir kapta eritin Soğumuş pastayı ortasından enine olarak ikiye bölün Marmeladı pastanın alt kısmının ortasına yayın Pastanın üst kısmını kapatın
Küçük bir kaba suyu şekerle birlikte koyup kaynatın İçine bitter çikolatayı kırarak atın Kısık ateşte tekrar birlikte kaynatın Koyulaşınca pastanın üzerine yavaş yavaş dökün Glasaj karışımınız ne kadar koyu olursa, pastanız o kadar güzel olur Pasta soğuyup glasaj donduktan sonra, yanında çırpılmış krem ile servis yapın
Apfel strudel "Elmalı Strudel"
hazırlama: 1 saat
dinlenme: 30 dakika
pişirme: 35 dakika
hamur için:
300 gr un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
3 damla sirke veya limon suyu
İç için:
1,5 kg elma
100 gr kuru üzüm
2 cl Rom
100 gr galeta unu
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
100 gr tereyağı
servis için:
krem şanti
Strudel'in hamuru için, önce unu eleyerek derin bir kaba koyun Tuzu, sirkeyi ve 4 çorba kaşığı sıvıyağı ilave edin Elinizle karıştırarak yavaş yavaş ılık suyu ekleyin Hamurun iyi olması için çok iyi yoğrulması gerekiyor Tüm suyu içince hamur tahtasına un serpin ve hamuru üstünde yoğurun
Hatta zaman zaman hamur tahtasına vurarak yumuşamasını sağlayın Daha sonra üstünü temiz bir mutfak bezi ile örterek 30 dakika dinlenmeye bırakın Elmaları soyun Çekirdeklerini temizledikten sonra çok ince dilimler halinde kesin Elmaların üstüne bir parça şeker ve rom atıp bir kenara koyun (İstemezseniz rom koymayabilirsiniz)
Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırın Galeta ununu içine koyarak hafif ateşte karıştırarak kavurun Böylece galeta unu tereyağının mis gibi kokusunu alır ve ayrıca da Strudel'e gevreklik kazandırır Daha sonra hamuru 2-3 mm kalınlığında hemen hemen 50 cm çapında açtıktan sonra bir masa örtüsünün üstüne alın ve ellerinizi yumruk yaparak hamurun altına sokun Yavaş yavaş hamuru bir yandan
gerip, bir yandan da açılmış hamuru sağa doğru yumruklarınızın üzerinden kaydırarak inceltebildiğiniz kadar açın Hamur ne kadar incelirse o kadar gevrek bir Strudel elde edersiniz Avusturyalılar Strudel'in ince açılması konusuna çok önem verirler ve "Strudel o kadar ince açılmalı ki, yufkanın altından aşk mektubu okunabilmeli" derler
Hamur yeteri kadar ince açıldıktan sonra kenarındaki kalın hamurları bıçakla keserek alın
Hamurun üzerine tereyağında kavurduğunuz galeta ununu serpin Hazırladığınız elmaları üzerine yayın Kuru üzümleri elmaların üzerine atın ve hepsinin üzerine toz şekeri serpin Daha sonra hamurun iki kenarını elmaların üzerine 5 parnak kadar katlayın Hamuru katlamadığınız taraftaki masa örtüsünü iki ucundan tutup kaldırarak hamuru yuvarlayarak kolayca sarın Böylece ince olan hamur sarılırken el değmediği için yırtılmaz
Yine örtünün yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine koyun Strudel tepsiden büyükse, tepsiye Strudel'i verevine koyun
Daha sonra 1 yumurta sarısını çırparak üzerine sürün ve orta ateşte kızdırılmış fırında 35 dakika kadar pişirin Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri dökün ve 4 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin
Strudel'i ılık veya soğuk olarak yanında krem şanti ile servis yapın Strudel'in içine isterseniz elmayla birlikte kıyılmış badem veya ceviz koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.