Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tava, tavşan

Tavşan Tava

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Tava




2 kg'lık 1 tavşan (temizlenip 4'e bölünmüş)
3 çorba kaşığı süt
30 gr (1/4 su bardağı) un (1 kahve kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiberle karıştırılmış)
1 yumurta (1 tatlı kaşığı suyla hafifçe çırpılmış)
90 gr (1+1/2 su bardağı) galeta unu
1-2 su bardağı rafine yağ
4 sap maydanoz

Sütü ve baharatlı unu iki ayrı tabağa koyarak, tavşan parçalarını önce süte batırıp, sonra una bulayınız Fazla unlarını silkeleyip, üstlerindeki bulamacın biraz kuruması için 10 dakika bir kenarda bekletiniz Yumurta karışımını ve galeta ununu da iki ayrı tabağa koyup, tavşan parçalarını önce yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayarak, fazla galeta unlarını silkeleyiniz
Derin bir tavaya yada bir tencereye yağ doldurup orta ateşte, içine atılan bayat bir ekmek parçası 50 saniyede kızarana kadar kızdırınız
Tavşan parçalarını tavaya (ya da tencereye) koyup, 20 dakika kızartınız Delikli kepçeyle parçaları kağıt peçete üstüne çıkarıp, fazla yağlarını süzdürünüz
Tavşan parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, maydanoz saplarıyla süsleyerek, servis ediniz

Not: Tavşanın lezzetli bir hazırlanış biçimi olan tavşan tavayı, sote patatesle servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.