![]() |
Tavşan Tava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavşan Tava2 kg'lık 1 tavşan (temizlenip 4'e bölünmüş) 3 çorba kaşığı süt 30 gr (1/4 su bardağı) un (1 kahve kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiberle karıştırılmış) 1 yumurta (1 tatlı kaşığı suyla hafifçe çırpılmış) 90 gr (1+1/2 su bardağı) galeta unu 1-2 su bardağı rafine yağ 4 sap maydanoz Sütü ve baharatlı unu iki ayrı tabağa koyarak, tavşan parçalarını önce süte batırıp, sonra una bulayınız ![]() ![]() ![]() Derin bir tavaya yada bir tencereye yağ doldurup orta ateşte, içine atılan bayat bir ekmek parçası 50 saniyede kızarana kadar kızdırınız ![]() Tavşan parçalarını tavaya (ya da tencereye) koyup, 20 dakika kızartınız ![]() ![]() Tavşan parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, maydanoz saplarıyla süsleyerek, servis ediniz ![]() Not: Tavşanın lezzetli bir hazırlanış biçimi olan tavşan tavayı, sote patatesle servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|