Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sülün, zeytinli

Zeytinli Sülün

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Sülün



Zeytinli Sülün

Malzeme:
1 adet körpe sülün (pişmeğe hazır)
4 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
50 g tereyağı (ya da margarin)
1 soğan
1 havuç
Birkaç kereviz yaprağı
1 demet maydanoz
1 defne yaprağı
7 tane yeşil zeytin
8 olgun domates
Hazırlanması:
Soğanı soyun ve dörde bölün, tereyağı ve zeytinyağıyla tercihan güveçte kavurun Buna parça parça kesilmiş sülünü ilave ederek iyicekızartın Soğanları güveçten , alarak içine ince doğranmış havuç, kereviz yaprağı, maydannz, defne yaprağı ve çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri ilave edin Hepsini yavaş yavaş pişirerek tuz ve biber ekin Domatesterin kabuklarını çıkararak çatalla ezin ve yemeğe katın Salça iyice koyulaşana kadar pişirmeye devam edinSülünü, üstü salçasıyla iyice’ kaplı, olarak bit servis tabağına alın ve patates püresi eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.