Zeytinli Sülün |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli SülünZeytinli Sülün Malzeme: 1 adet körpe sülün (pişmeğe hazır) 4 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı) 50 g tereyağı (ya da margarin) 1 soğan 1 havuç Birkaç kereviz yaprağı 1 demet maydanoz 1 defne yaprağı 7 tane yeşil zeytin 8 olgun domates Hazırlanması: Soğanı soyun ve dörde bölün, tereyağı ve zeytinyağıyla tercihan güveçte kavurun Buna parça parça kesilmiş sülünü ilave ederek iyicekızartın Soğanları güveçten , alarak içine ince doğranmış havuç, kereviz yaprağı, maydannz, defne yaprağı ve çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytinleri ilave edin Hepsini yavaş yavaş pişirerek tuz ve biber ekin Domatesterin kabuklarını çıkararak çatalla ezin ve yemeğe katın Salça iyice koyulaşana kadar pişirmeye devam edinSülünü, üstü salçasıyla iyice’ kaplı, olarak bit servis tabağına alın ve patates püresi eşliğinde servis yapın |
|