![]() |
Kayısılı Tavşan Yahni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Tavşan Yahni1 tavşan (yaklaşık 1250 g, 4'e bölünmüş) 25 cl ![]() baharat demeti (2 taze kekik dalı, birkaç maydanoz dalı ve 1 defne yaprağının bağlanmasıyla oluşturulmuş) 1 soğan (doğranmış) 1 havuç (kazınıp, doğranmış) 4 diş sarımsak (doğranmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı 1/4 tatlı kaşığı tuz 50 cl ![]() 175 g kuru kayısı Tavşan parçalarını büyük bir tencereye koyup, sirke, baharat demeti, soğanlar, havuç parçaları, sarımsak ve karabiberi ekleyerek, iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayçiçek yağı ve tereyağını büyük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() Süzdüğünüz marinat sebzelerini tencereye koyup, sık sık karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() Kuru kayısıları ekleyip, tencerenin kapağını yeniden kapatarak, tavşan parçalarını bir çatalla kolayca delininceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|