![]() |
Çin Usulu Tavşan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Usulu Tavşan3 kg'lık 1 tavşan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2+1/2 su bardağı maden suyu 350 gr (2 su bardağı) pilavlık pirinç (yıkanıp, 30 dakika ılık suda bırakılarak süzülmüş) 1/4 su bardağı tane mısır (haşlanmış) 1/4 su bardağı bezelye (haşlanmış) 3 çorba kaşığı kıyılmış kişniş yaprağı (istenirse) 1 çay kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı biber ve limon suyunu küçük bir kasede karıştırınız ![]() Zeytinyağı büyük bir tencerede orta ateşte kızdırıp, 1-2 tavşan parçası koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, içindeki yağın yarıdan fazlasını dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereye pirinci ekleyip, harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|