Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, etsuyu

Etsuyu Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etsuyu Çorbası




1 Malzemeleri doğrayın: Havuç ve pırasayı ayıklayıp küçük küçük doğrayın Tamamen yağsız dana etinden kıyma çektirin
2 Kaynatın: Et ve sebzeleri bir tencereye koyun Üzerlerini soğuk su ile doldurun Tuz serpin Karıştırarak kısık ateşte kaynatın Kaynamaya başladığı anda karıştırmayı bırakın Sonra et suyunu tekrar tülbent veya süzgeçten geçirerek buzdolabında muhafaza edin Kıyma ile hazırlanmış olan et suları et ve kemikten hazırlanan et sularından daha hafif olacaktır Bu yüzden çorba ve yemeklerinizde bu et suyundan biraz daha fazla miktarda kullanmanız yemek ve çorbaların daha lezzetli olmasını sağlar
3 Kısık ateşte pişirin: Tencerenin kapağını kapatmayın ve çok kısık ateşte 1 saat pişirmeye devam edin Bu zaman zarfında berrak bir et suyu oluşacaktır
4 Süzün: Süzgece bir tülbent bez yayın Et suyunu bu süzgeçten bir kaba süzün Et suyunun üzerinde oluşan yağı temiz kağıt peçete ile alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.