![]() |
Cevizli Çerkez Tavuğu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Çerkez TavuğuCevizli Çerkez Tavuğu Malzemeler 1 adet büyük boy bütün tavuk 4-5 adet kurutulmuş kırmızı biber 1 kg ceviz içi 4-5 diş sarmısak 4-5 dilim bayat ekmeğin içi 6 su bardağı ılık tavuk suyu 1 -2 çay kaşığı tuz varsa 2 tatlı kaşığı toz kişniş Ayrıca; 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ 2-3 çay kaşığı kırmızı toz biber Hazırlanışı Tavuğu temizleyip yıkadıktan sonra üzerini tam kapatacak kadar suyla haşlanmaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, kuru biberleri haşlayıp süzdükten sonra çekirdeklerini ve sapını çıkarıp atın ![]() Temizlediğiniz biberleri mutfak robotuna koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz, kişniş ve ılık tavuk suyunu da azar azar ilave edip kaşıkla iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() En üste aslında cevizin yağı dökülür ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|