Havuçlu Fıstıklı Pilav |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Fıstıklı PilavHavuçlu Fıstıklı Pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet tatlı sivri biber 1-2 adet havuç Bir miktar dolmalık fıstık ve kuş üzümü 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça Yapılışı: Tereyağını eritip, fıstıkları ve küçük küçük doğranmış soğanı ilave edin Rendelenmiş havuç ve doğranmış sivribiberi de ekleyip, kavurmaya devam edin Yıkanmış ve ayıklanmış kuş üzümlerini ilave edin 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın ve varsa doğranmış domates, yoksa 1 çorba kaşığı salça ekleyin Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilmiş pirinçleri de yıkayıp, suyla birlikte tencereye alın Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte pilav pişirir gibi pişirin |
|