Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pırasa, turşusu

Pırasa Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasa Turşusu




Malzemeler: 3 kg'lik bir kavanoz, 2 kg pırasa, 4 diş sarımsak, 1 su bardağı kaya tuzu, 4 su bardağı su, 1 çay bardağı sirke

Yapılışı:
1- 2 kg pırasayı yıkayın Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın
2- Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun
3- 3 kg'lık kavanozun içine önce pırasanın bir kısmını yerleştirin 1 dis sarimsak koyun Tekrar pırasa yerleştirin Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin
4- 4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin 1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün
5- Kavanozun ağzını sıkıca kapatın Serin bir yerde 10-15 gün bekletin Daha sonra kavanozu açıp, turşuyu tüketebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.