![]() |
Turşu nasıl yapılır ? Turşu Tarfileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turşu nasıl yapılır ? Turşu TarfileriTurşu nasıl hazırlanılır Turşu yaplışı Turşu malzemeleri ![]() LAHANA TURŞUSU TARİFİ 1 küçük lahana 1 çay kaşığı şeker 8-10 dis sarmısak 3-4 defne yaprağı 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 limon 1 çorba kaşığı nohut 1 çorba kaşığı kaya tuzu Lahananın dış yapraklarını atınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biber Turşusu Tarifi 1 kg ![]() 1 baş sarımsak 1 demet kereviz yaprağı yarım limon yeteri kadar tuz Biberlerin saplarının ucu hafif kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun Salatalık Turşusu Tarifi Sonbaharda sanırım herkesin evinde bir turşu telaşı oluyordur, turşu ile arası çok iyi olmayanların bile kuru fasulyenin yanında salatalık turşusu aradığına eminim Bu sezon tam 3 kere salatalık turşusu yaptım, birinci ve ikinci turda yaptıklarımı yemeğe başladık ![]() ![]() Salatalık turşusu, daha doğrusu genel olarak turşu yapımı konusunda birkaç püf nokta var; bunlara dikkat edildiğinde çıtı çıtır, lezzetli turşularınızın olması çok kolay ![]() Öncelikle böyle kolay yapılabilen bir gıdayı hazır almanıza ya da marketlerde turşu suyu adı altında satılan yardımcı maddeleri kullanmanıza hiç gerek yok Turşu için mümkünse cam kavanoz kullanmanız çok iyi olur ![]() ![]() ![]() Turşu yapacağımız malzemelerin taze olması tabi ki çok önemli ![]() ![]() ![]() Salatalık turşusu için kullanılan suyu kaynatıp soğutursanız çok daha iyi olur ![]() ![]() Elma ya da üzüm sirkesi olmazsa olmaz ![]() ![]() ![]() Kullanacağımız tuz, iri deniz tuzu olmalı; sofralık tuzlar ile turşu yaparak riske girmenizi hiç önermem ![]() Aromatik bitkilerden sevdiğiniz birkaç tanesini kullanırsanız, harika turşularınız olur ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 2 kg ![]() 4 adet konserve kavanozu( 1 litrelik) 2 litre kaynatılıp soğutulmuş su 1 litre üzüm ya da elma sirkesi 6 çorba kaşığı iri deniz tuzu 2 çorba kaşığı tozşeker Bir demet dereotu Bir demet kereviz yaprağı 12-15 diş soyulmuş sarımsak Yapılışı Öncelikle turşunun suyunu hazırlamak istiyorum ![]() ![]() Kornişon salatalıkları elimle ovalayarak çok güzel bir şekilde yıkıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bu salatalıkları delme işlemi çok önemli; sakın ihmal etmeyin ![]() ![]() Ayıkladığım salatalıkları konserve kavanozlarına paylaştırıyorum ![]() ![]() Her bir kavanozun üzerine 3-4 diş sarımsak, dereotu dalı ve kereviz yaprağı ilave ediyorum ![]() Kenarda bekleyen ve kısmen ılınan turşu suyunun içine 1 litre sirkeyi de ilave ediyorum ![]() Kavanozları, tam dolana kadar hazırladığım turşu suyu ile dolduruyorum ![]() Kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve güneş almayan bir yere, kilere kaldırıyorum ![]() 2-3 hafta sonra nefis turşumuz hazır oluyor ![]() |
![]() |
![]() |
|