06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Tatlı Tarifleri
Haşhaşlı Milföy Halkalar
Malzemeler
* 6 adet milföy
* 1 kahve fincanı haşhaş tohumu
* 1 yumurtanın akı
Hazırlanışı
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşattıktan sonra bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Her şeridi avucunuzun içinde silindir şeklinde yuvarlayın İki şeridi yanyana birleştirip ters yönlerde kıvırın Halka şekline getirin Her halka hamurunu önce yumurta akına sonra da haşhaş tohumlarına bulayın Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapın Afiyet olsun

MALZEMELER
*Milföy
*1 paket krem şanti
*Süt
YAPILIŞI
*Milföyleri merdane ile biraz açalım
*Üç parça olacak şekilde keselim
*Daha sonra yağlı kağıda dizelim
*Önceden ısıtılmış fırında üstleri ve altları kızarana kadar pişirelim
*Daha sonra krem şantisini hazırlıyalım
*Soğuyan milföyleri ortadan ikiye bölüp üst tarafını minik parçalara ufalıyalım
*Arasına ,yanlarına ve üst tarafına krem şanti sürelim
*Ufaladığımız parçalar ile üstünü süslüyelim  
Milföy Sarması

Malzemeler:
* Milföy
* 1 yumurta
* 80 gr tablet çikolata
* Susam
Hazırlanışı:
* Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım
* Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim
* Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim
Sarmalı Burgu

Malzemeler:
* Milföy hamuru
* 1 yumurta
* Tuz
* Susam
Yapılışı:
1 Milföylerimiz biraz yumuşadıktan sonra, kare şeklinde olan her bir milföyümüzü uzunlamasına 4 de kesiyoruz (yaklaşık 2 parmak kalınlığında) Yumurtamızın sarısını bir kaseye alıp bir çimdik tuz atıp karıştırıyoruz Kesilmiş bir dilim milföyümüzü alıp, üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra, susamızı serpip diğer bir dilim milföy dilimini üzerine yerleştirip, tekrardan yumurta sürüp susam serpitikten sonra, iki defa burkuyoruz, açılmamasına dikkat edin Tepsimizede diziyoruz
2 Milföylerimizin hepsini bu şekilde yaptıktan sonra, fırınızımda 200 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişiriyoruz, benim milföylerimin ambalajında bu dereceyi vermiş, sizde isterseniz kontrol edin tavsiye edilen dereceye
KİVİLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ
6 adet kare şeklinde milföy hamuru
4 adet kivi
2 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı pirinç unu
50 gram margarin
4 yemek kaşığı tozşeker
Yapılışı
Yumurta sarıları ve tozşekeri tencereye aktarıp çırpma teli yardımıyla çırpın Üzerine vanilya, mısır nişastası, pirinç unu ve sütü ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirip kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın Margarini ekleyip kremayı soğuyuncaya kadar 5 dakika kadar çırpın
Kare şeklindeki milföy hamurlarını buzluktan çıkarın Yumuşamalarını bekleyip yuvarlak kaplara (fırına girebilen kaplar) yerleştirin Kenarlarından sarkan kısımlarını keserek çanak şekline getirip üzerlerini çatalla birkaç yerlerinden delerek fırına verin
175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin Şekillerini bozmadan cam kaplardan çıkarın Milföy çanaklarının içerisine soğumuş kremayı doldurup kivi dilimleri ile süsleyerek servis yapın
KİVİLİ TARTOLET

#
Kivili tartolet malzemeleri
Hamur Malzemesi
3 5 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
300 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın Krema için:
2 poşet toz kremşanti
1 5 su bardağı süt
1 çay bardağı süt kreması İç malzemesi:
8 kivi
100 gr jöle
# Kivili tartolet hazırlanışı
Kivili tartolet: Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın
Süt ile toz kremşantiyi çırpın Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun
Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül şeklinde yerleştirin Üzerlerine jöle sürüp servis yapın
Elmalı Milföy

Malzemeler:
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet rulo milföy
Süslemek İçin:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları, renkleri dönene kadar kavurunuz Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz Rulo milföyü, bütün olarak tezgâha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm aralığında kısa şeritler halinde kesiniz Elmalı cevizli harcı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir Aynı işlemi kalan 2 Rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye diziniz (Milföy hamuru yağlı olduğu için Yumurtayı bir kâsede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürünüz En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alınız Üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz
|
|
|