![]() |
Halep Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halep Tatlısı![]() Malzemeler: 1 paket Dr ![]() 300 g (1,5 su bardağı) yoğurt 5-6 yemek kaşığı pekmez 100 g (1 su bardağı) iri kırılmış ceviz Şurup: 525 g (3 su bardağı) toz şeker 500 ml (2,5 su bardağı) su 1 yemek kaşığı limon suyu Üzeri için: 50 g (1 su bardağı) Hindistan cevizi Hazırlanışı: Fırını alt-üst ısıtma ayarında 200°C’de çalıştırın ![]() Şambali karışımını çırpma kabına koyup üzerine ölçülü yoğurdu ve kabartıcı karışımını ilave edin ![]() ![]() Karışımın 1/3’ünü 22x22 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba dökün, üzerini düzeltip kenarlardan 1 cm boşluk kalacak şekilde pekmezi yayın ![]() ![]() ![]() Bu arada, pişirmenin son 10 dakikasında ölçülü su ve şekeri tencereye koyun ve ocak üzerinde karıştırarak şekeri eritin ![]() ![]() Tatlıyı fırından alın ![]() ![]() Ocaktan aldığınız şurubu bekletmeden kepçe ile sıcak tatlının üzerine dökün ![]() Kalıbı tekrar fırına koyup 10 dakika daha kapalı olan fırının içinde bekletin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|