Patlıcanlı Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı BörekPatlıcanlı Börek 6 kişilik tariftir Patlıcanlı Börek Tarifi 100 gr Domates : 25 kcal, 100 gr Patlıcan : 24 kcal kalori değerlerine sahiptir Patlıcanlı Börek Tarifi Malzemeleri 5 adet yufka 4 adet patlıcan 2 adet domates 2 adet sivriber 1 fincan sıvıyağ 1 yemek kaşığı salça(istenirse) 2 adet kuru soğan Tuz Üzeri ve ara katlar için; Yarım pk erimiş margarinYarım çay bardağı su Susam,çörekotu Patlıcanlı Börek Tarifi Hazırlanışı Patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın ![]() Tencereye bir fincan sıvıyağı ekleyip ince doğranmış kuru soğan biber ve salçayı ilave ederek soteleyelim ![]() Küp doğranmış domates ,patlıcan ve tuzu da tencereye alarak iyice pişirelim ![]() Soğumaya bırakalım ![]() Her bir yufkaya erimiş margarin ve su karışımını sürelim Kenarlarından ortaya doğru katlayalım (Böylece büyük bir kare elde edeceğiz )Kare yufkayı 4’e bölelim Her parçanın ortasına harcımızdan bir miktar koyalım![]() Kenarlarını ortaya doğru(bohça gibi) katlayalım ![]() Fırın tepsisine katlanan kısmı aşağıya gelecek şekilde yerleştirelim ![]() Üzerlerine kalan margarin ve su karışımını sürelim Susam ve çörek otu serpiştirelim![]() Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede üzerleri kızarana kadar pişirelim
|
|
|
|