Beşamel Soslu Makarna Tarifi |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamel Soslu Makarna TarifiBeşamel Soslu Makarna Tarifi Malzemeleri 1 paket çubuk makarna 1,5 lt süt 1 yumurta 3 yemek kaşığı un 1/2 paket margarin 300 gr beyaz peynir (içini bol seviyorsanız daha fazla da koyabilirsiniz) 200 gr kaşar peyniri Beşamel Soslu Makarna Tarifi Hazırlanışı Ön hazırlık olarak kaşar peyniri ve beyaz peyniri ayrı ayrı rendeleyin bir kaba bir yumurtayı kırın Makarnayı bir tencerede bol suda haşlayın Makarna haşlanırken bir yandan da beşamel sosu hazırlayın Makarna haşlanınca süzün ve beşamel sosun yarısını makarnaya ekleyin içine biraz beyaz peynir koyun ve iyice karıştırın Fırın tepsisinin dibini ve kenarlarını bir miktar margarin ile yağlayın Beşamel soslu makarnanın yarısını tepsiye yayın Rendelenmiş (veya ufalanmış) beyaz peynirleri her tarafa eşit gelecek şekilde dağıtın Kalan beşamel soslu makarnayı da eşit kalınlıkta olacak şekilde tepsinin üstüne iyice yayın Kalan beşamel sosun içerisine bir yumurtayı ekleyin ve yumurtanın pişip parça parça olmaması için iyice karıştırın Bu beşamel sosu da tepsinin üstüne iyice yayın En üste rendelenmiş kaşar peynirlerini serpin Önceden kızdırılmış fırında makarnanın üstü nar gibi kızarana kadar pişirin (175-180 derece iyi denk geliyor) Beşamel sosun yapımı : Bir tencerede yarım paket margarini eritin 3 yemek kaşığı unu atın ve karıştıra karıştıra kavurun Un iyice kavrulup pembeleşince içine çok yavaş ve devamlı karıştırarak 1,5 litre sütü ilave edin Süt kesinlikle sıcak olmamalı ve devamlı karıştırılmalı Topak topak olmuş bir beşamel sos başırısız olmuş demektir Beşamel sosunuz pürüzsüz olmalıdır Bunun için sütü yavaş yavaş ve karıştırıp yedire yedire eklemelisiniz Sütü ekledikten sonra devamlı karıştıra karıştıra beşamel sosu kaynatın Bir miktar koyulaşınca (çok koyu olmasına gerek yok) makarnamız için gerekli beşamel sosu elde etmişiz demektir |
|