Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulgur, mercimekli, pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Bulgur Pilavı



Malzemeler: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 tane büyükçe soğan (soğan ne kadar çok olursa tadı güzel olur)
1 tane et bulyon
Tuz
3 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsınTencereye soğanı ince ince kıyınPişen soğanların üstüne bulguru koyun 5 dakika kadar kavrulsunMercimekleri ilave edinBulyonunu ve tuzunu koyun çünkü tek bulyon yeterli gelmiyorSuyunu da dökün suyunu çektikten sonra 15 dakika demlendirin ve servis yapın


NOT: Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilirBaşka bir tavada soğanlar zeytinyağında pişirilip üstüne dökülürO da güzel oluyor ama ben pilavın sarı olmasını sevdiğim için mercimeğin kara suyunu kullanmıyorum

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.