Mercimekli Bulgur Pilavı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Bulgur PilavıMalzemeler: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur Yarım su bardağı yeşil mercimek 1 tane büyükçe soğan (soğan ne kadar çok olursa tadı güzel olur) 1 tane et bulyon Tuz 3 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: İlk önce mercimekleri 10 dakika haşlayıp pişirin ki kara suyunu atsınTencereye soğanı ince ince kıyınPişen soğanların üstüne bulguru koyun 5 dakika kadar kavrulsunMercimekleri ilave edinBulyonunu ve tuzunu koyun çünkü tek bulyon yeterli gelmiyorSuyunu da dökün suyunu çektikten sonra 15 dakika demlendirin ve servis yapın NOT: Aslında Hatay’da mercimek kaynadıktan sonra bulgur ilave edilirBaşka bir tavada soğanlar zeytinyağında pişirilip üstüne dökülürO da güzel oluyor ama ben pilavın sarı olmasını sevdiğim için mercimeğin kara suyunu kullanmıyorum |
|