![]() |
Pastırmalı Beykoz Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Beykoz YahnisiPastırmalı Beykoz Yahnisi Pastırmalı Beykoz Yahnisi tarifi Malzemeler 15-20 dilim pastırma 6 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan 1-2 adet taze yeşil biber 4 adet orta boy patates 1 su bardağı konserve mısır 3 adet orta boy domates 1 çay kaşığı tuz karabiber Hazırlanışı Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırdıktan sonra pastırmaları kızgın yağda, tahta bir kaşıkla karıştırırarak 1 dakika kadar kavurun ![]() Pastırmaları tencereden alıp incecik kıyılmış soğanları aynı tencereye aktarın ![]() ![]() Kabukları soyulmuş domatesleri tavla zarı formunda doğrayıp tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağı kapatıp orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Ocağın altını biraz daha kısıp patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|