![]() |
Çocukların İzinsiz Bir Şey Alma Nedenleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukların İzinsiz Bir Şey Alma NedenleriDört yaşındaki çocuğunuzla markete gittiniz ![]() ![]() ![]() Eğer 4 yaşındaki çocuğunuz başkasına ait bir malı izinsiz alıyorsa bunu hırsızlık olarak görmemelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğunuzun hırsız yada yalancı olduğunu düşünmeyin Çocuklar kendilerine verilen rolü çabuk benimserler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğunuza İyi model olun Çocuğunuzun dürüst yetişmesini istiyorsanız önce sizin dürüst olmanız gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1- Çocuğunuza izinsiz aldıği şeyi iade etmesini öğretin 2- Bir malı nasıl alacağını ona gösterin ![]() 3- Çocuğunuzun aldığı şeyi iade etmekte geç kalmayın 4- Sorunu sadece konuşarak çözemeyebilirsiniz Anne-çocuk diyaloğu Çocuğunuzun elinde çikolata gördünüz ![]() Bu çikolatayı kim verdi ya da nereden aldın? Sokakta buldum ya da arkadaşım verdi! Neden yalan söyledi? Çocuğunuz kendini güvende hissetmediği için yalan söyledi ![]() Anne ne yapmalı? Çocuğunuzun güvende olduğunu hissettirin: Benim için en önemli olan şey senin bana karşı dürüst olman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|