Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alerjik, çocuklar, okuldaki, tehlikeler

Alerjik çocuklar için okuldaki tehlikeler

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alerjik çocuklar, enfeksiyonlara karşı daha korunmasız oldukları ve bulundukları ortamdan çok etkilendikleri için okullarda onları hastalık tehlikesi bekliyor Prof Dr Yonca Nuhoğlu bu tehlikeleri ve alınabilecek önlemleri açıklıyor

Alerjik çocuklar, normal çocuklara göre daha kolay hasta oluyorlar ve hastalıktan daha geç kurtuluyorlar

Okulların açılmasıyla birlikte toplu yaşama alanlarını kullanmaya başlayan alerjik çocukların, enfeksiyonlara karşı daha fazla korunmasız olduklarını ve bulundukları ortamdan çok fazla etkilendiklerini belirten Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof Dr Yonca Nuhoğlu, aileleri ve okul yöneticilerini tehlikelere karşı uyarıyor

Astım alevlenmesinin yüzde 80’i üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla tetiklenir Çevre koşulları çocuklarda; hırıltı, nefes darlığı, öksürük şikayetlerini artırır, artan şikayetler daha fazla ilaç kullanmak anlamına gelir Bunun yanı sıra okul devamsızlığıyla da başarılar düşer Alerjik astım tedavisi hedefi, daha az enfeksiyon geçirmek ve bu enfeksiyonları göğse inmeden atlatmaktır

Su ve sabunun önemi
Havaların soğumasıyla artış gösteren viral enfeksiyonların çoğu damlacık yolu ile bulaşır Okullarda enfeksiyonların yayılmasını önleyen en iyi yol el temizliğinden geçer Su ve sabunun önemlidir El dezenfeksiyonu yapan jeller, bakterileri yok ederken, virüslere karşı etkileri tartışılıyor İçinde alkol bulunan el jelleri buharlaşırken havaya kimyasal bir koku salar, bu koku alerjiye bağlı hassas hava yoluna sahip çocuklarda astım alevlenmesini oluşturur

Oda spreyi sıkmak yerine havalandırılmalı
Hava yoluyla bulaşan damlacık yolu enfeksiyonlarını önlemek için, sınıfların havalandırılması çok önemlidir Havalandırmak yerine koku giderici oda spreyleri kullanmak okullardaki en büyük tehlikelerden biridir

Benzer bir tehlike de sınıflarda kullanılan kokulu yapıştırıcılardır Aktiviteler sırasında kokusuz yapıştırıcı kullanımının teşvik edilmesi önemlidir Bunların yanı sıra mekanı çamaşır suyu ile dezenfekte etmek, astımlı olmayan kişilerde bile nefes darlığı yaratabilir Okullarda kullanılan çamaşır suyu ile tuvalet ve yer temizliğinin okul saatleri dışında yapılması ve çok iyi bir havalandırmadan sonra çocukların içeri alınması gerekir

Çikolataya dikkat!
Astım için tehlike olduğu bilinmeyen ve okullarımızda sıklıkla yer alan çikolata ve diğer kakaolu ürünlere dikkat etmek gerekir Kakao yüksek miktarda kafein içerir, midede reflüye yol açar Reflü de midedeki asitli yiyeceğin yutma borusundan yukarı soluk borusuna kaçması ile oluşur, bu da önemli bir astım atak tetikleyicisidir Özellikle sınıflarda ödül niteliğinde çikolata gibi gıdalar dağıtılması, astımlı çocuklar için önemli bir tehlike oluşturur

Kimyasallardan uzak kalan, su ve sabuna rahatça ulaşılabilen, çikolata, cips gibi sağlıksız gıdalara erişemeyen bir okul ortamında eğitim alan alerjik çocukların daha sağlıklı bir kış geçireceklerini söylemek mümkün

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com