Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Kadın Sağlığı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilaçla, kistin, mümkün, tedavisi

Kistin İlaçla Tedavisi Mümkün Değil mi?

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kistin İlaçla Tedavisi Mümkün Değil mi?

5 santim kist olduğunu öğrendim Doğum kontrol hapını 2 ay kullandım Bu ay kontrole gittiğimde kistin erimediğini, 75 santim olduğunu söylediler Ameliyat olmam gerektiğini anlattılar, ilaçla tedavisi mümkün değil mi?

ProfDrDerin KÖSEBAY: Sevgili okuyucumuz, yumurtalık kist ve urları hakkında bir şey söylerken çok dikkatli olmak gerekiyor Yumurtalıklarda çeşitli kistler olabiliyor Bunların bir kısmı fonksiyonel kistler yani yumurtalıkların çalışması sırasında oluşan ve bir süre sonra kendiliğinden kaybolan kistler Bir kısmı hormon salgılayan ve salgıladığı hormon cinsine göre belirti veren kistler (Tİroid hormonu, estrojen, progesteron, testosteron-erkeklik hormonu gibi)
Bunların da bir kısmı iyi huylu iken, bazıları kötü huylu da olabiliyor Bunlar dışında yumurtalık dokusundan orijin alan kistler de var Bunların da iyi ve kötü huylu tipleri… Şimdi sizin kiste gelirsek; bildiğimiz sadece boyutu 5 santimken 75 santim olmuş Üç aydır kist küçüleceğine büyümüş Burada kan tahlillerinde tümör markırları denen CA 125, CA 199′un sonuçları, kistin yapısı, cidar kalınlığı, kistin içinde bölmelerin olup olmadığı bilinmeli ve karar ona göre verilmeli Eğer ameliyat yapılacaksa mutlaka kistin patolojik tahlilinin ameliyathanede yapılabilmesi (Frozın) ve ameliyatın bu patoloji sonuca göre yapılması gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com