![]() |
İstanbul Adalar -İstanbul Adalar Tarihi -İstanbul Adalar Resimli Anlatım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Adalar -İstanbul Adalar Tarihi -İstanbul Adalar Resimli Anlatım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Adalar -İstanbul Adalar Tarihi -İstanbul Adalar Resimli Anlatım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Adalar -İstanbul Adalar Tarihi -İstanbul Adalar Resimli AnlatımHeybeliada'nın Tarihçesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1562 yılında İstanbul’da veba salgını çıkınca, zengin hristiyanların bazıları hastalıktan korunmak için adalardaki manastırlara sığındılar ![]() ![]() Heybeliada’nın güzelliği ve sağlığa yararı 1641 yılında adayı ziyaret eden Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde de yazılıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1835’de Panayia Manastırın’da ticaret okulu açıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1844‘de papaz dağında evvelce yanmış olan Aya Triada manastırın yerine ruhban okulu inşa edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ada’nın karşı sahil ve İstanbul’la olan bağlantısı 10/12 çiftelik kayıklarla sağlanıyordu ![]() ![]() 1845 Kırım harbi başladı ![]() ![]() ![]() 1856‘da adadaki Rum Cemaatine özerklik verildi ![]() 1857’de çarşıdaki Aya Nikola kilisesi inşaa edildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adadaki rum nufüsu artmaya abaşladı ![]() ![]() Tarihimizin en acı olaylarından biri olan ayastafanos anlaşmasının imzalanması sonucu savaş bitti ve ingiliz donanması da geri döndü ![]() 1887’de Heybeliada’nın ilk belediye reisi olarak Papa Yani seçildi ![]() ![]() ![]() ![]() 1900 yılında ünlü eğlence bölgesi ambela tamamen yandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstiklal savaşının kazanılması üzerine ada da taşkınlık yapan rumlar bir yunan gemisine binerek kaçtılar ![]() Cumhuriyetin ilanından sonra ada yaşamını etkiliyen en önemli olay 1924 yılında sanatoryumun açılmasıdır ![]() Bu arada İsmet İnönünün adayla ilişkisi başladı ![]() ![]() Adada herhangi bir spor kulübü kurulmamıştı ![]() ![]() 1984 yılında birtakım girişimçilerin katılımlarıyla, Değirmen Burnunun güney batı yönünde kısmen kayalık sahilin doldurulmasıyla kazanılan arazi üzerine büyük tesis inşaa edildi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Adalar -İstanbul Adalar Tarihi -İstanbul Adalar Resimli Anlatım![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BÜYÜKADA: İstanbul Adaları’ en büyüğü Büyükada’dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ları da vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|