Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anadolu, güneydoğu, hakkında, projesi

Güneydoğu Anadolu Projesi / Güneydoğu Anadolu Projesi Hakkında

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güneydoğu Anadolu Projesi / Güneydoğu Anadolu Projesi Hakkında

Güneydoğu Anadolu Projesi, kısaca GAP, Fırat ve Dicle Nehirleri üzerinde yapımı öngörülen barajlar, hidroelektrik santralları ve sulama tesislerinin yanı sıra tarımsal altyapı, ulaştırma, sanayi, eğitim, sağlık ve diğer sektörlerin gelişmesini ve hizmetlerini kapsayan entegre projedir

Atatürk Barajı

Atatürk Barajı, Şanlıurfa ve Adıyaman illeri arasında, Fırat Nehri üzerinde kurulu olup, enerji ve sulama amaçlıdır 1983 yılında inşaatı başlamış
olan baraj 1992 yılında işletmeye açıldı 8 türbine sahip barajın yüksekliği 169 metredir 2400 MW gücüyle yıllık 8900 GWh
elektrik üretim kapasitesine sahiptir
Toprak dolgu tipinde bir barajdır Gövde hacmi 84 500 000 m3 tür Dış yüzeyi kaya içi kil ve topraktır Baraj gölünün baskısı ile
ilk inşaasındaki yüksekliği 10 metre kısalmıştır BARAJIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Yıllık Ortalama Su Akışı : 26654 km 3
Toplam Faydalı Hacim : 110 km 3
Drenaj Havzası : 92338 km 2
Temelden Yükseklik : 184 m
Kret Boyu : 1 664 m
Kret Genişliği : 15 m
Kret Kotu : 54900 m
Talveg Kotu : 38000 m
Asgari İşletme Su Kotu : 52600 m
Azami İşletme Su Kotu : 54200 m

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com