Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çekim, film, marmaris, merkezi, olacak

Marmaris, film çekim merkezi olacak

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Marmaris, film çekim merkezi olacak

Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) ile 'Kalimerhaba Uluslararası Dostluk İşbirliği ve Tanıtma Derneği' Muğla'nın Marmaris İlçesi'ni yerli yabancı sinema ve dizi filmlerinin çekim merkezi haline getirmek için harekete geçti Kalimerhaba'nın Başkanı sinema ve tiyatro oyuncusu Selma Sonat amaçları doğrultusunda yerli yapımcılarla yazışmalara başladıklarını söyledi

İlçenin tanıtımının yanı sıra sanatsal ve kültürel yaşama da katkıda bulunmak istediklerini belirten Selma Sonat Marmaris ile civarının doğal film seti olduğunu bu durumun da yapım ekiplerine birçok avantaj sağlayacağını savundu Türkiye'nin hatta dünyanın en zengin doğal güzelliklerine sahip yerlerden biri olan ilçeden Yunanistan'ın Rodos Adası'na ulaşımın sadece yarım saat sürdüğüne de dikkat çeken Sonat şöyle konuştu:
'Uzun zamandır Türk sineması ve tiyatrosuna oyuncu olarak emek verdim televizyon dizilerinde rol aldım Tecrübeme dayanarak Marmaris'in ülkemizin en ideal film seti olduğunu iddia ediyorum Ormanın yeşilin bu kadar gür olduğu başka bir yerleşim merkezi görmedim Civarında birbirinden güzel 140 koy var Eğlence dünyası çok gelişmiş ilçe merkezi büyük şehir olanaklarına sahip Ancak etraftaki köyler ile yaşayanları Anadolu köylerinin köylülerinin tüm özelliklerini taşıyor Eğlence dinlence orman kumsal ve köy ile kentin birbirine bu kadar yakın olduğu başka bir yer yok'

İKİ ÜLKEDE ÇEKİM OLANAĞI

Yunanistan'ın Rodos Adası'nın da Marmaris'e yakın olduğuna dikkati çeken Sonat ilçeye gelecek film ekiplerinin büyük masraflar yapmadan birbirinden farklı doğal set alanlarının yanı sıra iki ülkede birden çekim yapma şansını da yakalayabileceğini kaydetti Dernek olarak Marmaris'in özelliklerini burada çalışmanın onlara sağlayacağı avantajları yansıtan bir yazıyı yapımcı ve oyunculara gönderdiklerini belirten Sonat 'Yapımcılara Marmaris'e gelmeleri halinde destek olacak firmaların bulunduğunu konaklama konusunda onlara kolaylık sağlanacağımızı bildirdik Umuyorum ki çabalarımız olumlu sonuçlar verecek ve Marmaris Türkiye'nin Hollywood'u olacak' dedi

YABANCI DİZİLERİN GÖZDE MEKANI

GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz de Marmaris'in güzelliklerinin yurtdışındaki ekranlara yansıması için yıllardır çaba sarf ettiklerini bu doğrultuda ilçeye gelen yabancı film ekiplerine destek olduklarını olmaya devam edeceklerini belirtti 2008'de Hollanda Rusya Ukrayna Almanya İngiltere İsviçre ve Belçika'daki televizyonlarda yayınlanan 18 dizinin bazı bölümlerinin Marmaris'te çekildiğini kaydeden Açıkgöz şunları söyledi:
'Bu sayının artması için şimdiden çalışmalarımıza başladık Gerek yazışmalarla gerekse yurt dışında katıldığımız fuarlarda yüz yüze yaptığımız görüşmelerde Marmaris'te yapılacak çekimlere elimizden gelen desteği sağlayacağımızı belirtiyoruz Görünen o ki 2009 içerisinde Marmaris çok daha fazla yabancı film ekibine evsahipliği yapacak Bu sayede hem Marmaris'in güzelliklerini milyonlara sergileyecek hem de ülke tanıtımına katkıda bulunulacaktır' Açıkgöz ilçe turizminin geleceği için tüm kurum ve kuruluşları bu konuda duyarlı davranmaya bu tür faaliyetlere destek olamaya da çağırdı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com