![]() |
Kaçınmanız gereken besinler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaçınmanız gereken besinlerBebek bekleyen hanımlar yemeleri gereken besinlere dikkat ettikleri kadar kaçınmaları gereken besinlere de dikkat etmeliler ve uzunca bir yasaklar listesine uymalılar ![]() Ancak birkaç basit kurala uyarak kaygılarınıza son vererek gebeliğinizi daha güvenli hale getirebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kılıç, köpek balığı, uskumru gibi balıklar Bu balıklar bünyelerinde yüksek miktarda civa içerdiğinden oldukça risklidir ![]() ![]() Ton balığı Ton balığıda civa içermekte olup FDA (Yiyecek ve İlaç İdaresi – Food and Drug Administration) gebelerin hafta da 140 gr dan daha fazla kutulanmış ton balığı tüketmemesini önermektedir ![]() Çiğ balık, özellikle deniz kabukluları (istridye gibi) İyi pişmemiş kırmızı et, kümes hayvanı, deniz ürünleri ve şarküteri etleri (sosis vb) – Pişirme işlemi bu yiyeceklerdeki bakterileri öldürür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salmonella Bu mikrop genellikle yumurta ve tavuk etinde bulunur ![]() ![]() ![]() Salmonellaya bağlı besin zehirlenmesinin belirtileri; baş ve karın ağrısı, bulantı, ishal, ateş ve titreme ![]() ![]() ![]() ![]() Pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri Listeria denen mikrop en çok pastorize edilmemiş süt, pişmemiş et, az pişmiş fast food etleri, krem peynirlerde bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|