![]() |
Sevmek Ölmekle Başlar - A. Rahim Balcıoğlu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevmek Ölmekle Başlar - A. Rahim Balcıoğlu![]() Eğer ben sevgiden yana meselesiz olsaydım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer ben inansaydım üstünde yaşadığım toprakların ve birlikte yaşadığım milyonların yarınlarının güzel olacağına gazetelere bakarak ![]() ![]() ![]() Güvenseydim bizi yarınlara ***ürenlere ![]() ![]() ![]() Ve tekrar söylüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEVMEK ÖLMEKLE BAŞLAR Sevmek ölmekle başlar ne demek? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevmek de, sevilmek de güzel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hele uğruna öleceğin şey vatan ise, bayrak ise; dil ise, din ise ![]() ![]() ![]() Ama, bu uğurda, umuda sarılmadan, boş ve olmayacak hayallere kapılmadan ![]() ![]() ![]() Çünkü, umut; kurşuna dizilecek yegâne ve tek düşman ![]() ![]() ![]() MURAT BAŞARAN, "bin ümidi bir def'ada katlettim" diyor ![]() Zaman öğüten acımasız bir değirmen ![]() ![]() ![]() BAŞARAN, İstanbul yaşında bir İstanbul delisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O, sonsuzca uzayan, kıvrılan, dönen İstanbul'dan kurtulmak istese de, deli divanesi olduğu İstanbul, onun ruhunu bir ahtapot gibi sarmıştır ![]() ![]() ![]() Zira İstanbul; karışık, bulaşık, dolaşık bir şehirdir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şehir esrarlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Ne var ki, BAŞARAN; bu şehirde kendini, özünü, yani unutamadığı şeyleri; iman, inanç, geçmişe bağlılık gibi mânevî değerlerini aramakta ![]() ![]() ![]() Göklere uzanan kalem minareleri, pırıl pırıl câmileri, kubbeleri, şadırvanları, camilerde kaybolmuş müminleri, bozulmuş safları, tek dilek, tek yürek olanları ![]() ![]() ![]() Oysa MURAT'ın delisi olduğu o eski İstanbul'un caddelerinde, sokaklarında iç içe yoğun ve şuursuz kalabalıklar içinde yapayalnız, tek başına bir gençtir Murat ![]() ![]() ![]() O Murat ki, Söğüt'te yeşeren fidanın dünyanın altında kaybolan kökünü aramakta ![]() ![]() ![]() BAŞARAN, günde dünü ararken Yûnus'un diliyle söylemekte, Mevlâna'nın gönlüyle yanmakta, geçmişe koşmakta ![]() ![]() ![]() Nedim'dir O, hayâlinde İstanbul bir peri sûret ![]() ![]() ![]() Veysel Karâni'dir O, İstanbul adlı ateşten çöllere düşmüş, iki cihan güneşine yürümekte ![]() ![]() ![]() O, yankısından kaçan bir çocuktur kendi sesinin ![]() ![]() ![]() MURAT BAŞARAN'ın "Sevmek Ölmekle Başlar" adlı denemeleri şiir değil ama, nesiri aşan bir güzellikte ![]() ![]() ![]() Başaran, üç kıt'a, yedi denize hükmeden cihangir atalarını arar ![]() ![]() ![]() ![]() Yanmış sönmüş, rüzgâr küllerini savurmuş ![]() ![]() ![]() Gerçekleri yalan olmuş ise de, Murat, bu acı sonu kabûl etmiyor ![]() ![]() ![]() O, terkedilmişlik, yalnızlık, korkular, ürperişler, hayıflanmalar içinde cinneti yaşamaktadır ![]() ![]() ![]() Herşeye rağmen, Başaran'ın yolları Hak yola çıkmakta, yeniden İslâm'a dönmekte ve yeniden Allah'a yönelmekte ![]() ![]() ![]() Başaran yangınlı çöllerde rahmet bekler ![]() ![]() ![]() Yağmur çiseler ama O, özlediği, beklediği bu yağmur zerreciklerinden boğulur gibidir ![]() ![]() ![]() Zira O, özüyle, ruhuyla düştüğü bu yangınlı yollarda yalnız olduğunu, bir umudun peşinde koştuğunu anlamakta gecikmez ![]() ![]() ![]() Başaran geçmişle gelecek arasında işleyen bir zaman saatinin iki yana sallanan bir sarkaç olduğunun bilincindedir ![]() ![]() ![]() O, mücerred bir dünyadan seslenir ![]() ![]() ![]() O, ışıklı doruklardan yuvarlanan, karanlık dehlizlerde kaybolan, balçığa gömülen murassa yüzüğünü aramaktadır ![]() ![]() ![]() O'nun murassa yüzüğü ise; YAVUZ'dur, FATİH'dir ![]() ![]() ![]() O, geçmiş zamanın mânevî motifleri, O geçmişten kulakta kalan bir kös sesidir ![]() ![]() ![]() O, dünden yarına vuran bir okyanus dalgasıdır ![]() ![]() ![]() Murat Başaran, "Sevmek Ölmekle Başlar" adlı denemeleriyle şimdilik yatağını arayan bir su gibi ![]() ![]() ![]() O, toprağa atılan bir İslâm çekirdeğinin çatlamaya duruşudur ![]() ![]() ![]() A ![]() SEVMEK ÖLMEKLE BAŞLAR okudum bunu cok guzel tavsiyede ederim SEVMEK ÖLMEKLE BAŞLAR dogru sevdik ve öldük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|