Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balcıoğlu, başlar, rahim, sevmek, ölmekle

Sevmek Ölmekle Başlar - A. Rahim Balcıoğlu

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sevmek Ölmekle Başlar - A. Rahim Balcıoğlu

Eğer ben sevgiden yana meselesiz olsaydım Göğsümü gere gere sevseydim sevebilseydim sevilecek ne varsa ve sevildiğimi hissetseydim
Eğer ben inansaydım üstünde yaşadığım toprakların ve birlikte yaşadığım milyonların yarınlarının güzel olacağına gazetelere bakarak
Güvenseydim bizi yarınlara ***ürenlere
Ve tekrar söylüyorum

SEVMEK ÖLMEKLE BAŞLAR

Sevmek ölmekle başlar ne demek? Bence, sevmek yaşamakla başlar
Sevmek de, sevilmek de güzel Ama bence sevdiğim şey uğruna ölmek daha da güzel
Hele uğruna öleceğin şey vatan ise, bayrak ise; dil ise, din ise
Ama, bu uğurda, umuda sarılmadan, boş ve olmayacak hayallere kapılmadan
Çünkü, umut; kurşuna dizilecek yegâne ve tek düşman
MURAT BAŞARAN, "bin ümidi bir def'ada katlettim" diyor
Zaman öğüten acımasız bir değirmen
BAŞARAN, İstanbul yaşında bir İstanbul delisi Fatih'in yaşayan rûhu
O, sonsuzca uzayan, kıvrılan, dönen İstanbul'dan kurtulmak istese de, deli divanesi olduğu İstanbul, onun ruhunu bir ahtapot gibi sarmıştır
Zira İstanbul; karışık, bulaşık, dolaşık bir şehirdir Akıllı sevmez bu şehri
Bu şehir esrarlıdır Onun içindir ki, bu şehri seven, deli değil, zır delidir
Ne var ki, BAŞARAN; bu şehirde kendini, özünü, yani unutamadığı şeyleri; iman, inanç, geçmişe bağlılık gibi mânevî değerlerini aramakta
Göklere uzanan kalem minareleri, pırıl pırıl câmileri, kubbeleri, şadırvanları, camilerde kaybolmuş müminleri, bozulmuş safları, tek dilek, tek yürek olanları
Oysa MURAT'ın delisi olduğu o eski İstanbul'un caddelerinde, sokaklarında iç içe yoğun ve şuursuz kalabalıklar içinde yapayalnız, tek başına bir gençtir Murat
O Murat ki, Söğüt'te yeşeren fidanın dünyanın altında kaybolan kökünü aramakta
BAŞARAN, günde dünü ararken Yûnus'un diliyle söylemekte, Mevlâna'nın gönlüyle yanmakta, geçmişe koşmakta
Nedim'dir O, hayâlinde İstanbul bir peri sûret
Veysel Karâni'dir O, İstanbul adlı ateşten çöllere düşmüş, iki cihan güneşine yürümekte
O, yankısından kaçan bir çocuktur kendi sesinin
MURAT BAŞARAN'ın "Sevmek Ölmekle Başlar" adlı denemeleri şiir değil ama, nesiri aşan bir güzellikte
Başaran, üç kıt'a, yedi denize hükmeden cihangir atalarını arar Hayâli gerçeğini aşar
Yanmış sönmüş, rüzgâr küllerini savurmuş
Gerçekleri yalan olmuş ise de, Murat, bu acı sonu kabûl etmiyor
O, terkedilmişlik, yalnızlık, korkular, ürperişler, hayıflanmalar içinde cinneti yaşamaktadır
Herşeye rağmen, Başaran'ın yolları Hak yola çıkmakta, yeniden İslâm'a dönmekte ve yeniden Allah'a yönelmekte
Başaran yangınlı çöllerde rahmet bekler
Yağmur çiseler ama O, özlediği, beklediği bu yağmur zerreciklerinden boğulur gibidir
Zira O, özüyle, ruhuyla düştüğü bu yangınlı yollarda yalnız olduğunu, bir umudun peşinde koştuğunu anlamakta gecikmez
Başaran geçmişle gelecek arasında işleyen bir zaman saatinin iki yana sallanan bir sarkaç olduğunun bilincindedir
O, mücerred bir dünyadan seslenir
O, ışıklı doruklardan yuvarlanan, karanlık dehlizlerde kaybolan, balçığa gömülen murassa yüzüğünü aramaktadır
O'nun murassa yüzüğü ise; YAVUZ'dur, FATİH'dir
O, geçmiş zamanın mânevî motifleri, O geçmişten kulakta kalan bir kös sesidir
O, dünden yarına vuran bir okyanus dalgasıdır
Murat Başaran, "Sevmek Ölmekle Başlar" adlı denemeleriyle şimdilik yatağını arayan bir su gibi
O, toprağa atılan bir İslâm çekirdeğinin çatlamaya duruşudur

A Rahim Balcıoğlu

SEVMEK ÖLMEKLE BAŞLAR

okudum bunu cok guzel tavsiyede ederim

SEVMEK ÖLMEKLE BAŞLAR dogru sevdik ve öldük

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com